Enel România, prin companiile sale de furnizare şi distribuţie a energiei electrice, donează 100.000 de euro către Fondul de Urgenţă, ca sprijin oferit echipelor medicale în susţinerea luptei împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat remis astăzi AGERPRES.
"Suma va fi folosită pentru achiziţia de materiale şi echipamente medicale necesare. Aceasta este cea de-a doua donaţie făcută de Enel România pentru a sprijini activitatea echipelor medicale pentru a limita răspândirea COVID-19", se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, donaţia va fi făcută prin intermediul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, care a creat Fondul de Urgenţă pentru a ajuta la coordonarea şi acoperirea necesarului medical local cu resursele disponibile şi pentru a oferi sprijin financiar direct pentru nevoile urgente.
"Deciziile în cadrul Fondului de Urgenţă se iau împreună cu organizaţii care fac campanii pentru dotarea spitalelor la nivel naţional şi local. Aceasta nu este prima donaţie a Enel România pentru lupta împotriva COVID-19. În această săptămână, companiile sale de furnizare şi distribuţie a energiei electrice au donat 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Naţional de Boli Infecţioase - prof. Dr. Matei Balş. Suma va fi folosită pentru echipament medicale necesare prevenirii şi controlului răspândirii virusului", se menţionează în comunicat.
Enel România a implementat în ultimele săptămâni o serie de măsuri menite să contribuie la reducerea răspândirii COVID-19 din grijă pentru comunităţile pe care le deserveşte, pentru clienţi şi, de asemenea, pentru angajaţii săi.
"Prin urmare, toate activităţile care implică contactul direct cu publicul au fost suspendate, oferind clienţilor canale alternative de comunicare. De asemenea, Enel România a activat regimul de muncă inteligentă (tele-muncă) pe termen lung pentru toate activităţile angajaţilor pentru care acest regim poate fi aplicat, cu excepţia activităţilor esenţiale care nu suportă amânare, care sunt necesare pentru a garanta continuitatea serviciului şi securitatea sistemului electric naţional", se mai precizează în comunicat.
Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.
Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din ţară, iar oferta lor include atât energie electrică şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (asistenţă, iluminat şi altele).
Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 90 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News