Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus. Ce se întâmplă cu copiii ai căror părinți sunt testați pozitiv
WhatsApp
Dacă sunteți părinți și vă gândiți se ce poate întâmpla cu copilul dumneavoastră dacă vă îmbolnăviți de coronavirus, să știți că statul va avea grijă de el, pentru o anumită perioadă de timp.
Foto ILUSTRATIV

„În situațiile familiilor care au un copil sau mai mulți copii cu dizabilități și care se află în contextul nefericit ca ambii părinți să fie bolnavi și să necesite spitalizare în regim de urgență, iar copilul este asimptomatic sau este sănătos și, foarte important, nu există niciun fel de alternativă în familia restrânsă, în familia lărgită, la rude, la cunoștințe, în cercul de prieteni, și la solicitarea părintelui, Direcția de Protecție a copilului poate veni în ajutor și poate prelua copilul pentru o perioadă determinată de timp”, a declarat Mădălina Turza, președintele Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

 

Măsura se poate aplica și în cazul copiilor fără dizabilități

 

„Aceasta nu este o procedură excepțională, ea a existat dintotdeauna la nivelul Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Copilului, pentru acele situații în care creșterea și îngrijirea unui copil în familie nu mai era posibilă”, a completat Mădălina Turza.

După ce DGASPC preia un copil aflat într-o astfel de situație, el va fi cazat într-un spațiu special de izolare și nu va sta alături de ceilalți copii aflați în sistemul de protecție socială. Cei de la DSP ar trebui să se ocupe de testarea lor. Copiii rămân în aceste spații 14 zile și, dacă testele ies negative, sunt mutați în alte zone care aparțin sistemului de protecție, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel