Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Constanța: Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat două clase pentru copiii refugiaţi din Ucraina
WhatsApp
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a organizat două clase pentru copiii refugiaţi din Ucraina, pentru preşcolari respectiv elevi de învăţământ primar, la o şcoală din municipiul reşedinţă, în funcţie de solicitări urmând să fie organizate alte astfel de clase, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.
Constanța: Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat două clase pentru copiii refugiaţi din Ucraina

Înfiinţarea mai multor clase pentru copiii ucraineni ţine atât de solicitările primite, cât şi de voluntarii din rândul refugiaţilor, profesori care să îşi ofere sprijinul pentru activităţile didactice.

Adolescenţii de nivel liceal sunt repartizaţi la licee cu învăţământ bilingv română-engleză

"Având în vedere numărul solicitărilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a organizat două clase pentru aceşti copii, după cum urmează: una pentru preşcolari cu vârste în 3-6 ani şi una pentru învăţământ primar. Elevii de nivel liceal sunt repartizaţi către licee cu învăţământ bilingv, română-engleză.

În acest context, în funcţie de solicitările primite, precum şi de voluntarii din rândul refugiaţilor, profesori care să-şi ofere sprijinul pentru activităţile de instruire, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa este pregătit şi pentru organizarea altor clase", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISJ Constanţa.

 

ISJ organizează repartizarea preşcolarilor/elevilor la unităţile de învăţământ în care pot desfăşura activităţi educaţionale



Conform sursei citate, ISJ organizează luni după-amiază, prin comisia de coordonare a activităţii de repartizare a preşcolarilor/elevilor la unităţile de învăţământ în care pot desfăşura activităţi educaţionale, precum şi în instituţiile în care vor beneficia de asistenţă psihopedagogică şi consiliere, la Şcoala Gimnazială nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu" Constanţa, o întâlnire de informare.

"La acţiune sunt aşteptaţi să participe părinţi/reprezentanţi legali ai minorilor care doresc să fie prezenţi la activităţi instructiv-educative sau extraşcolare, voluntari şi cadre didactice dintre persoanele refugiate care pot susţine ore în format fizic, vorbitori de limbă rusă sau ucraineană (pentru traducere), precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale care sprijină efortul de integrare al refugiaţilor", a mai informat ISJ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel