Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Cine sunt, încotro mă îndrept": O autoare româncă din Spania invită la "lupta pentru vise" din țara care a adoptat-o
WhatsApp
Círculo Rojo Grupo Editorial a publicat lucrarea "Cine sunt eu, unde mă duc?", în care autoarea româncă Stăncescu Ancuța-María Tivda invită cititorii să "lupte pentru visele lor".

"Cu toții, la un moment dat în viață, ne simțim pierduți, fără țintă, și fiecare dintre noi se lasă prins în această cursă care este viața și uităm cine suntem", spune autoarea româncă, precizând că tocmai acest motiv "face ca această lucrare să fie o lectură esențială pentru cei care s-au simțit vreodată singuri sau pur și simplu au încetat să mai creadă în ei înșiși".

Într-un comunicat, editura subliniază că cititorul va găsi "curajul de care are nevoie pentru a-și îndeplini visele". "Asta este ceea ce sper din toată inima", spune autorul, care recunoaște că a fost "inspirat de tristețe".

"Am fost foarte tristă. Am înțeles că ceea ce îmi lipsea era conectarea. Să mă conectez cu oamenii, dar nu în felul în care o facem acum, ci să mă conectez cu adevărat, să fiu prezentă pentru ei, să ascult, nu doar să aud și să fiu auzită, să sprijin și să fiu sprijinită, și multe altele, dar cred că îmi lipsea conectarea cu valorile care îi unesc pe oameni și care fuseseră deconectate, iar asta m-a inspirat foarte mult. Redescoperirea de sine cred că este un subiect care ar trebui să ne intereseze și să ne inspire pe toți", spune ea.

"Cine sunt, încotro mă îndrept": O autoare româncă din Spania invită la "lupta pentru vise" din țara care a adoptat-o

 

Cartea este, spune scriitoarea româncă, despre "drumul spre mine". "Nu mi-am imaginat că va fi atât de dificil. Nici măcar nu-mi puteam imagina că va veni această zi, ziua în care voi îndrăzni să-mi răscolesc amintirile și să le scot la lumină. Nu mă așteptam să am curajul să bat la ușa unei edituri pentru a-mi publica cartea, darămite ca această primă carte pe care o voi publica să fie viața mea, dar.... Ce ar putea fi mai bun decât realitatea în care trăiesc atât de mulți dintre noi, ce ar putea fi mai bun decât să-ți amintești cine ești și ce îți dorești?", spune ea.

În acest sens, ea povestește că a trebuit mai întâi să "renunțe" la vise, la dorințe și să "trăiască într-o țară care nu era a mea, dar care apoi a devenit casa mea".

"Am întâlnit mulți oameni și am învățat ceva de la toți, dar niciunul dintre ei nu m-a învățat cum să visez din nou, cum să cred din nou în visele mele și să lupt pentru a le îndeplini, pentru că toți au uitat cum să facă acest lucru. Apoi a trebuit să mă întorc în copilărie; a trebuit să trec prin toată viața mea pentru a reînvăța cum să visez și să am curajul de a face ceea ce îmi place. A trebuit să îi fur micului "eu" curajul pe care îl aveam, iar ea s-a întors pentru a mă învăța cum să fiu din nou eu, cea care am visat mereu să fiu", explică românca.

„Am învățat să trîiesc într-o țară care nu era a mea, dar care apoi a devenit casa mea"

 

Ancuța-Maria Tivda, cunoscută anterior sub numele de Ancuța-Maria Stăncescu, s-a născut la 12 noiembrie 1991 în Localitatea Moreni din România. Îi plac fotografia, apusul și răsăritul soarelui, animalele și natura.

Își dorește să afle mai multe despre lumea în care trăim și să contribuie la îmbunătățirea acesteia.

Dragostea pe care o are pentru scris și citit se datorează profesorilor de limbi străine pe care i-a avut în adolescență, dar și mamei sale, care petrecea ore întregi citind seara când era copil.

Nu a găsit niciodată curajul de a-și publica poveștile și, când în sfârșit a găsit curajul de care avea nevoie pentru a face primul pas, îndrăznește să ne spună povestea ei și cum poți obține ceea ce îți dorești dacă îți dorești din toată inima și lupți pentru asta.

La vârsta de 18 ani, a trecut de la adolescentă la mamă de gemeni minunați, iar mai târziu, la 22 de ani, a venit pe lume cel de-al treilea copil; și a trecut de la mamă de gemeni la mamă de un băiat și două fete care i-au schimbat complet lumea, potrivit Europa Press.

Faptul de a fi mamă i-a amânat visele, dar nu le-a șters niciodată; a continuat și continuă să lupte și visează să ajute și să inspire mulți tineri să își găsească calea și curajul de a-și îndeplini visele. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel