Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cazul Sorinei. Procurorul general: "Secţia specială o anchetează pe procuroare. Fetiţa nu trebuie să părăsească ţara"
WhatsApp
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că procuroarea Maria Piţurcă, cea care a târât fetiţa din Baia de Aramă afară din casa asistenţilor maternali, este cercetată în acest moment de către Secţia specială de investigare a magistraţilor. Mai mult, Licu este de părere că Sorina nu ar trebui să părăseacă momentan ţara.
Bogdan Licu

"Vreau să încep prin a vă asigura că, în calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri şi nu voi acoperi greşeli. Prin urmare, încă de vineri după amiază, în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor în Justiţie a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce au fost prezentate în mass media.

La această oră, la Parchetul Curţii de Apel Craiova a ajuns o echipă formată din procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SIIJ. În cadrul acestui dosar vor fi verificate toat faptele care au condus la această situaţie nefericită. Nu ştiu ce riscă procuroarea în acest moment", a declarat Bogdan Licu, la sediul CSM.

Procurorul general interimar a mai precizat că ar trebui mai întâi să se verifice situaţia Sorinei înainte ca aceasta să părăsească ţara.

"Pe lângă aspectele legate de ancheta penală, examinez în acest moment toate posibilităţile pe care mi le oferă legea pentru a mă asigura că acelui copil îi sunt restabilite şi respectate drepturile.

Eu, personal, consider că minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până când nu vor exista garanţii depline că aceasta se va face în condiţii de siguranţă fizică şi mai ales psihică", a mai declarat Bogdan Licu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel