Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Când începe școala în fiecare regiune din Italia: 2022-2023, primul an în care elevii vor învăța ca înainte de pandemie
WhatsApp
Pentru milioane de elevi din toată Italia, se apropie începutul anului școlar 2022-2023. Datele și calendarul educațional în fiecare regiune din Peninsulă, incluzând și weekendurile prelungite și sărbătorile. Este primul an când școala s-ar putea derula în condiții "normale", similare celor de dinainte de pandemie. 
elevi_scoala_masca

Din septembrie, în toată Italia, școlile își vor redeschide porțile pentru elevi. Primii care se vor întoarce la clase vor fi cei din provincia Bolzano, pe 5 septembrie, urmați de cei din Friuli Venezia Giulia, Abruzzo, Basilicata și mulți alții, pe 12 septembrie. În schimb, cei care se vor putea bucura de câteva zile de vacanță în plus vor fi copiii din Sicilia și Val D'Aosta, pentru care revenirea la cursuri este programată abia pe 19 septembrie.

Autorităile se așteaptă la un an școlar din ce în ce mai asemănător cu cel de dinainte de pandemia de COVID. Elevii și profesorii, desigur, se așteaptă să rămână în clasă pe toată durata anului, uitând în cele din urmă de învățământul online. Printre prevederile circularei cu măsurile standard de prevenție anti-Coronavirus, trimisă vineri de Ministerul Educației din Itli către toate institutele în vederea începerii noului an școlar: fără prezență la școală în cazul în care se infectează un copil,, măști doar pentru elevii cu risc de a dezvolta forme grave și fără obligativitatea vaccinării pentru profesori: chiar și profesorii no-vax, prin urmare, se vor putea întoarce la catedră, potrivit publicației FanPage.it.

Iată cum arată calendarul școlar 2022, regiune cu regiune: când se reiau cursurile, și când sunt programate podurile și vacanțele în calendarul anului școlar 2022-23.

Calendarul școlar 2022-23, când începe școala în fiecare regiune din Italia

 


Odată cu calendarul școlar 2022-23, fiecare regiune stabilește date importante pentru elevii din școlile de toate nivelurile. După cum am menționat, începe cu provincia Bolzano, se termină cu Val D'Aosta și Sicilia.

Provincia Bolzano: 5 septembrie
Abruzzo: 12 septembrie
Basilicata: 12 septembrie
Campania: 13 septembrie
Friuli Venezia Giulia: 12 septembrie
Lombardia: 12 septembrie
Piemont: 12 septembrie
Trentino: 12 septembrie
Veneto: 12 septembrie
Calabria: 14 septembrie
Liguria: 14 septembrie
Marche: 14 septembrie
Molise: 14 septembrie
Sardinia: 14 septembrie
Apulia: 14 septembrie
Umbria: 14 septembrie
Emilia Romagna: 15 septembrie
Latium: 15 septembrie
Toscana: 15 septembrie
Sicilia: 19 septembrie
Valle d'Aosta: 19 septembrie


Zile libere și vacanțe pentru anul școlar 2022-2023 pentru elevii din Italia

 

În anul școlar 2022-2023 vor exista mai multe sărbători strategice în care fiecare regiune va acorda zile de vacanță suplimentare pe lângă sărbătorile naționale. Dacă nu se modifică, vacanța de Crăciun va fi între 24 decembrie și 8 ianuarie 2023. Pe de altă parte, vacanța de Paște va fi între 6 și 11 aprilie 2023.

Pentru școlile care participă la sărbătorile de carnaval, acestea sunt programate pentru 20-21 februarie 2023. Trebuie reamintit că 25 aprilie (va fi marți) este Ziua Eliberării; 1 mai (luni) Ziua Muncii: joi, 2 iunie va fi Ziua Națională a Republicii. La acestea se adaugă, municipiu cu municipiu, sărbătoarea Sfântului Patron.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel