Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cambridge depășește Oxford în clasamentul mondial al universităților și urcă pe locul doi
WhatsApp
Universitatea Cambridge a urcat pe locul al doilea în noul clasament mondial al universităților, iar Marea Britanie găzduiește patru universități în primele zece locuri.
Cambridge depășește Oxford în clasamentul mondial și urcă pe locul doi în clasamentul mondial al universităților / Foto: Captură video youtube

În clasamentul mondial al universităților QS Quacquarelli Symonds pentru anul 2023, Cambridge a urcat de pe locul al treilea, în timp ce Oxford a coborât două poziții, ajungând pe locul al patrulea, conform Daily Mail.

 

Cambridge depășește Oxford în clasamentul mondial

 

Massachusetts Institute of Technology (MIT) își păstrează primul loc în clasament de 11 ani. Universitatea Stanford din SUA s-a clasat pe locul al treilea, iar Harvard pe locul al cincilea.

Atât Cambridge, cât și Oxford au obținut punctaje perfecte pentru reputația academică, calitatea absolvenților și capacitatea de predare.

Imperial College London a urcat de pe locul al șaptelea pe locul al șaselea în 2023, în timp ce University College London s-a clasat pe locul al optulea, la fel ca în 2022. Dintre cele 90 de universități britanice clasate, zece și-au îmbunătățit poziția față de anul trecut, 48 au scăzut, iar 32 au rămas stabile.

 

Universitățile au pierdut cel mai mult atunci când a fost vorba de capacitatea de predare

 

Universitățile clasate au părut să scadă cel mai mult atunci când a fost vorba de capacitatea de predare - raportul dintre cadrele universitare și studenți, 92% dintre universitățile britanice clasate scăzând între 2022 și 2023 pentru această măsură.

"Poate că nicio poveste de succes a cercetării britanice nu a captat imaginația publicului în măsura în care a făcut-o rolul Universității din Oxford în dezvoltarea vaccinului [AstraZeneca].

În ciuda unui declin general în comparație cu performanța de anul trecut în clasamentul nostru, Marea Britanie rămâne indiscutabil al doilea cel mai de succes sistem de învățământ superior din lume.

Pe măsură ce învățământul superior britanic navighează în viitorul său post-Brexit și post-pandemic, ar trebui să continue să se bazeze pe capacitatea sa de a forma parteneriate și colaborări eficiente și de a atrage talente globale.”, a declarat Ben Sowter, director de cercetare la QS.

 

Clasamentul celor mai bune universități din lume pentru anul 2022

 

Aceste instituții din SUA și din alte peste 90 de țări au fost clasificate pe baza a 13 indicatori care măsoară performanțele lor în domeniul cercetării academice și reputația lor globală și regională. Studenții pot folosi aceste clasamente pentru a explora opțiunile de învățământ superior care există dincolo de granițele propriilor țări și pentru a compara aspecte cheie ale misiunilor de cercetare ale școlilor.

Acestea sunt cele mai bune 1.750 de universități din lume: https://www.usnews.com/education/best-global-universities/rankings

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel