Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brățările dacice și coiful getic de la Coțofenești, expuse într-un muzeu din Roma în cadrul expoziției "Dacia – ultima frontieră a romanității"
WhatsApp
Expoziția "Dacia – ultima frontieră a romanității" se va desfășura în perioada noiembrie 2023 - aprilie 2024, Muzeul Național Roman - Termele lui Dioclețian din Roma. 
Expoziția "Dacia – ultima frontieră a romanității", în perioada noiembrie 2023 - aprilie 2024, la Roma

Ambasada României în Italia anunță că, în perioada noiembrie 2023 - aprilie 2024, la Muzeul Național Roman - Termele lui Dioclețian din Roma, se va desfășura expoziția „Dacia – ultima frontieră a romanității”. Printre piesele arheologice cele mai valoroase care vor putea fi admirate se numără, coiful getic de la Coțofenești, șarpele Glykon sau brățările dacice din aur.

"În curând la #Roma: Expoziția „Dacia – ultima frontieră a romanității”

Începând cu luna noiembrie 2023, puteți admira peste 900 de obiecte arheologice care urmăresc evoluția istorică a teritoriului României actuale pe o perioadă de peste o mie de ani (sec. VIII î.Hr. - sec. VII d.Hr), o mărturie a numeroaselor contacte și schimburi culturale care au avut loc în regiune, rezultat al abundenței de resurse și al locației privilegiate între Europa și Asia. 

- Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii aprilie 2024 la Muzeul Național Roman - Termele lui Dioclețian.

Printre piesele arheologice cele mai valoroase se numără:
- Coiful getic de la Coțofenești
- Rhyton-ul de la Poroina Mare
- Brățările dacice din aur
- Șarpele Glykon
Foto: ©️MNIR ©️Ing. Marius Amarie

Evenimentul marchează o dublă aniversare pentru relația bilaterală româno-italiană: 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic consolidat între România și Italia și 150 de ani de la înființarea primei agenții diplomatice a României în Italia. Evenimentul-fanion al anului aniversar al relațiilor diplomatice România-Italia constituie apogeul schimburilor culturale, fiind și cea mai amplă și importantă expoziție arheologică organizată vreodată peste hotare. 

-> Curatori: Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național Roman
-> Organizatori: Ambasada României în Italia, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Ministerul Culturii din România, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro, Institutul Cultural Român /  Romanian Cultural Institute prin Accademia di Romania și Ministerul Culturii din Italia / Ministero della Cultura. Expoziția este organizată sub înaltul patronaj al Președintelui României și al Președintelui Italiei", transmite Ambasada României în Italia pe pagina oficială de Facebook.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel