Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Români de succes: Marina-Elora Anghel, campioană europeană la box thailandez, interviu exclusiv: „M-am antrenat foarte dur, voiam să fiu de succes!”
WhatsApp
Marina-Elora Anghel, o româncă în vârstă de 20 de ani, e o adevărată vedetă în Belgia, unde s-a stabilit încă de la 14 ani. După ce a devenit campioană europeană la box thailandez, Marina a devenit mamă, iar acum antrenează femeile pentru a arăta bine și pentru a avea un stil de viață sănătos.
Belgia. Marina-Elora Anghel, campioană europeană la box thailandez, interviu exclusiv: „M-am antrenat foarte dur, voiam să fiu de succes!”

Marina început să practice sport încă de mică, din România, fiindcă îi admira pe frații ei care deja practicau judo și astfel le-a urmat pașii. Însă, dintr-un motiv ce ține de siguranță, românca noastră a renunțat la judo și s-a reprofilat pe volei la care a fost nevoită să renunțe când s-a mutat în urmă cu șase ani în Belgia. Niciodată nu a renunțat la sport, ba chiar urmărea Jocurile Olimpice și se visa cu o medalie de aur la gât mereu.

La fel ca majoritatea sportivilor, pentru a obține succese, a petrecut foarte multe ore antrenându-se, iar când toată familia ei dormea, ea își aprindea lumina în cameră și făcea exerciții sportive pentru a deveni din ce în ce mai bună. Până într-o zi... Vecinul, tot român, știind cât de mult adoră Marina sportul, i-a propus să meargă la o sală din apropiere. Marina nu a refuzat, ba chiar s-a dus încântată și acolo a descoperit boxul thailandez.

2. -imagine fara descriere- (belgia--marina-elora-anghel--campioana-europeana-la-box-thailandez--interviu-exclusiv---m-am-antrenat-foarte-dur--voiam-sa-fiu-de-succes-7.jpg)

A depus un efort enorm de mare ca să ajungă la acest nivel, era mereu în sala de antrenamente, îmbunătățind fiecare mișcare. Cea mai importantă lecție pe care a învățat-o este că: „mereu am greșit și mereu am învățat din greșelile mele”.

Când a primit în anul 2020 medalia de aur la campionatul european, ochii i s-au umplut cu lacrimi de fericire și nici nu putea realiza că a ajuns la un astfel de nivel. În anul 2021 sportiva a deveni din nou campioană: a devenit mamă.

3. -imagine fara descriere- (belgia--marina-elora-anghel--campioana-europeana-la-box-thailandez--interviu-exclusiv---m-am-antrenat-foarte-dur--voiam-sa-fiu-de-succes-5.jpg)

De aproape trei ani Marina antrenează fetele într-o sală de sport deschisă de Mircea Eduard din Ganshoren, Bruxelles, Belgia, și le încurajează să facă sport pentru a-și îmbunătăți sistemul imunitar și pentru a-și găsi încrederea în ele.

Campioana europeană Marina-Elora Anghel a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru StiriDiaspora.ro în care a dezvăluit cum a fost acomodarea în Belgia și cum nu a renunțat la sport nicio secundă din viață.

4. -imagine fara descriere- (belgia--marina-elora-anghel--campioana-europeana-la-box-thailandez--interviu-exclusiv---m-am-antrenat-foarte-dur--voiam-sa-fiu-de-succes-6.jpg)


„Primii pași care m-au făcut omul de astăzi au fost greșelile”

 

StiriDiaspora.ro: Marina, de unde din România? De când în Belgia și de ce ai ales să pleci acolo? 

Marina-Elora Anghel: Sunt din orașul Brăila. Am plecat în Belgia fără să am de ales pentru că eram minoră, iar părinții mei au venit să muncească aici.

StiriDiaspora.ro: Să privim puțin în trecut. Care au fost primii pași care te-au transformat în omul de astăzi?

Marina-Elora Anghel: Primii pași care m-au făcut omul de astăzi au fost greșelile. Mereu am greșit și mereu am învățat din ele. Mă refer și la momentele grele prin care am trecut pentru că m-au făcut puternică, m-au făcut să-mi țin capul sus și să nu renunț.

 

„Mereu mi-a plăcut sportul și mereu mi-au plăcut trofeele și medaliile”

 

StiriDiaspora.ro: Când s-a conturat pasiunea ta pentru box thailandez? Când ai început să cunoști și să iei contact cu acest domeniu? 

Marina-Elora Anghel: Mereu mi-a plăcut sportul și mereu am făcut sport. Când eram în România îmi plăcea să merg să fac judo cu frații mei. După o perioadă nu am mai putut să mă duc pentru că pe stradă erau câini, iar mamei îi era frică să mă lase să mă duc singură, iar frații mei au renunțat. Nu am mai putut să mă duc. Dar, am ales alt sport: volei. Am practicat volei până când am fost nevoită să părăsesc România cu familia mea, la 14 ani. Când am ajuns aici (n.r. - Belgia) nu a fost așa cum mi-am imaginat. Pentru început am stat în casă un an de zile. A fost greu, a fost o situație dificilă pentru mulți dintre membrii familiei mele. Mi-am pierdut timpul uitându-mă la filme… eu mă bucuram, fiind copil îmi spuneam ”oh, da! am scăpat de școală!”. 

Mă uitam și la Jocurile Olimpice, la filmulețe cum oamenii câștigă medalii de aur. Mereu mi-a plăcut sportul și mereu mi-au plăcut trofeele și medaliile. Îmi doream să am asta pentru mine, să fiu iubită, să am fani, părinții să mă vadă câștigând, să le placă tuturor de mine, să mă simt apreciată.

La 14 ani jumătate făceam singură balet în camera mea, nimeni nu mă vedea, făceam singură, mă antrenam, făceam șpagatul, făceam peste 100 de abdomene, asta pentru că îmi doream să fiu ca fetele acelea slăbuțe din poze care își ridică piciorul sus până la cap. Mi se părea atât de frumos, îmi străluceau ochii. De atunci nu am mai renunțat la sport! Când era întuneric pentru ceilalți, eu mă antrenam. 

La un moment dat, vecinul nostru, român și el, a venit la noi, știa că-mi place sportul și mi-a spus că este o sală de sport nu foarte departe de casa noastră și să mă duc să încerc. Prima dată am întrebat dacă au cursuri de taekwondo, pentru că mereu mi-a plăcut acest sport pentru că se face doar cu picioarele și cum eram foarte elastică îmi plăcea tare mult. Mi-au spus că nu au acest curs, dar să încerc boxul thailandez pentru că o să îmi placă cu siguranță. 

Din prima zi în care am început, la 14 ani și 8 luni, am rămas acolo! Nu am mai părăsit nici sala de sport și nici antrenorul. M-am antrenat foarte dur pentru că aveam vise, voiam să fiu cineva, voiam să fiu de succes, apreciată și diferită. 

5. -imagine fara descriere- (belgia--marina-elora-anghel--campioana-europeana-la-box-thailandez--interviu-exclusiv---m-am-antrenat-foarte-dur--voiam-sa-fiu-de-succes-2.jpg)

 

„A fost un moment foarte emoționant pentru mine”

 

StiriDiaspora.ro: Prima competiție a  fost un  eşec  sau una  de succes?

Marina-Elora Anghel: Când am avut prima competiție am pierdut. A fost foarte emoționant, nu știam ce se întâmplă cu mine, nu știam nimic. Auzeam o singură voce și era a antrenorului meu. Îmi spunea să dau stânga, dreapta, tot ce am mai bun din mine.

7. -imagine fara descriere- (belgia--marina-elora-anghel--campioana-europeana-la-box-thailandez--interviu-exclusiv---m-am-antrenat-foarte-dur--voiam-sa-fiu-de-succes-3.jpg)

Dar parcă eram blocată, eram într-un stres atât de mare încât nu puteam să trimit comanda la picioare să lovească. A fost un moment foarte emoționant pentru mine, foarte stresant și luam atât de multe lovituri încât nici nu știam ce mă mai așteaptă. Am stat până la sfârșit și am pierdut din cauza punctelor.

A fost o experiență minunată având în vedere că a fost primul meu meci.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Interviuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel