Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avocatul Poporului, ANCHETĂ. Sunt implicaţi specialişti din Domeniul pentru prevenirea torturii
WhatsApp
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiţei luată cu mascaţii din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României, privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialişti din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii şi Avocatului Copilului", se arată în comunicatul de presă emis de instituţie.

Citeşte şi: Familia care a crescut-o pe Sorina: "Noi am vrut să adoptăm fetiţa. Managerul de caz le cerea bani asistenţilor maternali. Să audă toată ţara!"

O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii, ieri, din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

"Nici criminalii nu sunt luaţi cum luaţi fetiţa aceasta", au spus localnicii.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziţii la locuinţa asistentului maternal care s-a opus ca fetiţa să meargă la cei doi soţi care au înfiat-o.

Citeşte şi: Fetiţă luată cu FORŢA. Carmen Dan le ia APĂRAREA poliţiştilor: "Nu ei au bruscat copilul minor!"

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi au susţinut că nu au fost informaţi că fetiţa va fi luată cu mascaţii din casa în care a locuit de la vârsta de aproximativ un an.

Momentul în care mascaţii au intrat în casa din Baia de Aramă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă "mami, nu vreau să plec!".

Citeşte şi: Ana Birchall: "Mi-au dat LACRIMILE! Îmi cer scuze eu!"

Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie Un protest a avut loc, ieri seara, în Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Unele persoane aveau afişe cu mesaje precum "Sorina merită un loc în România, alături de familia ei", "Lăsaţi-o pe Sorina să decidă" sau "Sorina are o familie şi centrele sunt pline de orfani".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel