„Zimbabwe a avut 6.034 de cazuri confirmate, dintre care 685 de decese“, a anunţat ministerul într-o postare pe Twitter, adăugând că 191 de noi cazuri şi 37 de decese au fost raportate într-o singură zi, pe 1 septembrie.
Cele mai multe decese au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi 15 ani, în special cei proveniţi din secte religioase care nu cred în vaccinare, a declarat luna trecută ministrul Informaţiilor, Monica Mutsvangwa.
Conform guvernului din Zimbabwe, sectele apostolice nu cred în vaccinare şi se bazează pe rugăciuni. Liderii Bisericii Apostolice nu au reacţionat la declaraţiile guvernului potrivit cărora convingerile lor sunt responsabile pentru o răspândire mai mare a rujeolei.
Guvernul din Zimbabwe se adresează liderilor religioşi pentru a obţine sprijin şi conştientizare în campania de vaccinare, a spus Mutsvangwa, potrivit Agerpres.
O pneumonie misterioasă a fost depistată în Argentina, unde a ucis trei persoane. În total, au fost diagnosticați nouă pacienți. OMS monitorizează epidemia.
Trei persoane au fost ucise în Argentina de o pneumonie misterioasă a cărei origine este necunoscută. Acest lucru a fost anunțat de Luis Medina Ruiz, ministrul Sănătății din provincia argentiniană Tucuman, care a explicat: "Suntem cu toții în alertă". Până în prezent, au fost diagnosticați nouă pacienți.
'Pacienții au în comun o afecțiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală și afectarea radiografiilor foarte asemănătoare cu Coronavirusul. Dar acest lucru este exclus', a continuat Ruiz în cadrul conferinței de presă. 'Suntem cu toții în alertă, motiv pentru care emitem ghiduri pentru unitățile de terapie intensivă publice și private în cazul în care se vor afla în situația de a trata pacienți cu aceste simptome, în special pentru a face un diagnostic corect cu toate protocoalele necesare și cu EPI, așa cum se recomandă pentru toți pacienții cu afecțiuni respiratorii.
Așadar, nu este Covid-19, dar nici gripă și Hantavirus sau apendicită Legionella. Toți pacienții diagnosticați cu această pneumonie au fost supuși unor analize specifice la Institutul Malbran din Buenos Aires, în timp ce centrul din Tucuman unde au fost depistate cazurile, Luz Médica, o clinică privată din orașul San Miguel de Tucuman, a fost plasat în izolare.
Pacientul zero a fost identificat ca fiind o femeie în vârstă de 70 de ani care a fost internată la Luz Médica pentru o operație de rutină înainte de a dezvolta o infecție pulmonară pe 18 august. Un medic și o asistentă au murit ulterior, în timp ce pacientul care a prezentat primele simptome a decedat joia trecută. Între timp, alți nouă pacienți au fost identificați, dintre care patru se află la terapie intensivă, în timp ce alți trei sunt în tratament ambulatoriu.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) monitorizează focarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News