Cântăreața româncă de tango stabilită în Buenos Aires, spune că argentinienii sunt absolut impresionați de tangourile românești „Zaraza” și „Mână birjar”. Publicul este entuziasmat ori de câte ori românca interpretează aceste două piese.
În cadrul interviului, Andreea Vieru a evidențiat impactul tangourilor românești în Argentina. Tangoul românesc "Zaraza" ocupă un loc special în inimile ascultătorilor, iar cântăreața a dezvăluit povestea emoționantă din spatele acestei melodii, pe care o poți ascult în interiorul articolului.
„E foarte impresionantă povestea din punctul meu de vedere. Sunt puține persoane chiar și din România care cunosc povestea melodiei. Tangoul Zaraza a fost compus în Uruguay, unde a și câștigat un concurs. Apoi a devenit atât de cunoscut, încât celebrul cântăreț de tango Carlos Gardel l-a prezentat de multe ori la Paris și bănuiala mea este că de acolo a ajuns în România.”, spune românca.
În România marele cântăreț de tango, Cristian Vasile, a ales să rescrie versurile, dându-le un aer romantic și ironic, în stilul specific romanței. Piesa a devenit celebră în România, iar legenda din spatele ei care a prins contur a propulsat-o și mai tare către inimile oamenilor.
„Cristian Vasile s-a îndrăgostit de acest tango, dar nu a vrut să traducă versurile originale. Ele sunt un dialog al unui țăran cu boul său care îl ajută să care porumbul pe câmp. Bărbatul fusese părăsit de iubita sa și se simțea singur în lume, doar cu animalul său.
Însă, Cristian Vasile a rescris versurile complet, iar mie îmi place să le cânt puțin ironic pentru că sunt niște versuri de dragoste puțin exagerate: „Când apari senorita-n parc pe înserat, Curg în juru-ți petale de crini”.
După ce au fost compuse aceste versuri în România, au pornit mici legende care au ajuns la urechile lui Mircea Cărtărescu, iar el a transformat toată legenda într-una adevărată în povestea „De ce iubim femeile”. Se presupune că Cristian Vasile avea o iubită care era frumoasă și atrăgătoare și a atras atenția și a fost omorâtă. Iar Cristian Vasile nu și-a revenit niciodată după această depresie și a mâncat cenușă ca să nu mai cânte niciodată. Chiar dacă este inventată este o poveste foarte frumoasă.”, povestește artista.
Andreea Vieru subliniază că povestea a reușit să o marcheze și este mândră că a împărtășit această amintire cu Mircea Cărtărescu atunci când l-a întâlnit la Buenos Aires.
"Pe mine m-a marcat că am avut marea onoare să-l cunosc pe Mircea Cărtărescu la Buenos Aires și am putut să-i povestesc ce fac eu", a adăugat artista.
Prin intermediul acestui interviu, Andreea Vieru nu doar împărtășește poveștile fascinante din spatele tangoului românesc, ci și aduce o bucată din cultura și muzica României în inima Buenos Aires-ului, locul unde tangoul trăiește și respiră. Cântăreața continuă să impresioneze audiențele cu pasiunea și talentul său, contribuind la promovarea și aprecierea muzicii românești într-un context internațional, aducând o notă unică în lumea tangoului argentinian.
Vezi tot interviul:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News