Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andreea Vieru, cântăreața româncă de tango, despre procesul de adaptare în Argentina: Oamenii au o altă relație cu timpul, care este ca o plastilină!
WhatsApp
Andreea Vieru, cântăreața româncă de tango stabilită în Buenos Aires, a povestit la emisiunea Departe de România, despre viața din Argentina, procesul de adaptare și care a fost cel mai mare șoc cultural pe care l-a resimțit.
Andreea Vieru, cântăreața româncă de tango, despre procesul de adaptare în Argentina - Oamenii au o altă relație cu timpul, care este ca o plastilină!

"M-am adaptat foarte repede în Argentina. Senzația a fost că am aterizat pe o planetă pe care o cunoșteam de mulți ani, pentru că de opt ani cunoșteam tangoul. Să mă regăsesc pe planeta tangoului pentru mine a fost o senzație extraordinară. Să aud că unii vecini ascultă tango, e senzațional. Da, vecinilor le place să mă asculte.

În ceea ce privește șocul cultural, nu știu dacă a fost un șoc. Sunt anumite diferențe, oamenii au o altă relație cu timpul, care este ca o plastilină pe care o pot întinde cum au nevoie. În mediul de business, cuvântul are o valoare mai fixă, dar în medul social, schimbarea este regula", a dezvăluit Andreea Vieru, care de șapte ani locuiește în Argentina.

 

"București, în care lumea se plânge de trafic, este mic copil pe lângă Buenos Aires"

 

Despre viața de zi cu zi din Buenos Aires,  Andreea spune că, la început s-a simțit copleșită la început.

"București, în care lumea se plânge de trafic, este mic copil pe lângă Buenos Aires. Depinde și de ceea ce faci în Buenos Aires, care e un fel de țară-oraș. Are un guvern, parlament și așa mai departe.  Buenos Aires are multe nuclee și cartiere și nu ai necesitatea să iești din  cartierul tău. Și atunci nu trebuie să te confrunți cu traficul, care este destul de important. și te poate afecta mult", spune românca.

EXCLUSIV.  Argentinienii, impresionați de tangourile românești "Zaraza" și "Mână birjar". Andreea Vieru: "Toată lumea aplaudă" - VIDEO

"Oamenii de aici sunt foarte prietenoși. Când mergi pe stradă, circuli cu autobuzul sau cu taxiul ai senzația că toți din jur se cunosc de mulți ani între ei de mulți ani. Ai senzația că toți îți sunt prieten. Oamenii încep să converseze, se îmbrățișează în mod spontan. Aveam un concert într-o seara și s-a apropiat un bărbat, care mi-a zis că mama lui m-a ascultat prin video din Columbia și aproape că plângea. Nici nu m-am dat seama când l-am îmbrățișat. Acesta este un mod de a comunica aici, de a te conecta. De altfel, tangoul pornește de la o îmbrățișare, de la un spațiu intim mai redus", mai povestește Andreea.

Urmărește emisiunea integrală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Interviuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel