„Cred că lucrurile devin tot mai clare cel puţin pentru noi ca familie şi anume că toate declaraţiile spuse la început despre Alexandra cad ca un castel de domino. (...) Eu cred că anchetatorii, neavând nicio dovadă a decesului Luizei Melencu şi neavând nişte certitudini în ceea ce o priveşte pe Alexandra, pentru că au şi logică nu au doar pix şi hârtie, eu cred că dânşii ar trebui să-şi concentreze acum activitatea pe găsirea fetelor şi nu e demonstrarea aberaţiilor lui Dincă care să-l încrimineze pe propria declaraţie", a declarat Alexandru Cumpănaşu.
Potrivit unchiului Alexandrei, dacă ar fi în locul familiei Luizei, ar cere o analiză în afara ţării, aşa cum a solicitat pentru nepoata sa. Totodată, Cumpănaşu mai spune că INML s-ar fi grăbit cu analiza în cazul Alexandrei.
„Eu nu vreau să acuz pe nimeni dar cred că în cazul Alexandrei a existat o grabă nejustificată de 4 zile în care să comunice acest rezultat preliminar, în condiţiile în care, dacă este nevoie voi dovedi că toate instituţiile pe care le-am contactat ne dau ca timp de răspuns între 2 şi 3 săptămâni. Eu vă întreb şi în contextul în care în comunicatul DIICOT la un moment dat se precizează faptul că procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor?
Păi este foarte grav, adică ce au făcut, au făcut partial, oamenii ăştia dau cu pipeta rezultate, este inaccepabil aşa ceva. Eventual aşteptau până terminau toată analiza măcar să ştie famila aceasta şi noi punctul lor de vedere cu privire la tot. Adică ce fac acum, iau os cu os şi ne dau răspunsuri treptate. Este absolut jignitor la adresa noastră a tuturor. Eu nu cred că este în regulă ce se întâmplă acolo. (...) Atunci pentru mine este evident, ori DIICOT nu a cerut expertiza asupra a tot ce a identificat, ori INML a făcut expetize separate neconcludente pentru că trebuie să fie coroborate. În oricare din situaţi lucrurile sunt grave nu au voie să greşească în acest caz", mai spune Cumpănaşu.
Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei, conform Mediafax.ro.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News