Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Al șaselea caz de variola maimuței confirmat în România
WhatsApp
Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, anunță autoritățile. Este vorba de un bărbat de 40 de ani.

Bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat joi că pacientul este infectat cu variola maimuței.

Bărbatul va rămâne în izolare, au stabilit specialiștii.

De asemenea, a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți.

Numărul cazurilor de variola maimuţei din Italia a crescut la 71

 

Numărul cazurilor de variola maimuţei din Italia a crescut la 71, a anunţat vineri Giovanni Rezza, înalt oficial în ministerul italian al Sănătăţii, informează Reuters.

În buletinul informativ anterior, din 9 iunie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că fuseseră detectate 29 de cazuri, conform Agerpres.

Peste 30 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 1.900, majoritatea în Europa.

Variola maimuţei, care se răspândeşte prin contact apropiat cu persoane infectate şi a fost detectată iniţial la maimuţe, apare în principal în Africa de Vest şi Centrală şi se răspândeşte doar rareori în alte zone.

Variola maimuţei: Autorităţile sanitare din Marea Britanie recomandă vaccinarea bărbaţilor din categoriile de risc

 

Autorităţile britanice recomandă ca bărbaţilor gay şi bisexuali, expuşi în faţa unui risc sporit de expunere la variola maimuţei, să li se ofere vaccinul Imvanex, în contextul în care focarul epidemiologic provocat de această boală virală se intensifică mai ales în Europa, informează Reuters.

Deşi orice persoană poate să contracteze variola maimuţei, datele medicale din acest focar sugerează că majoritatea infectărilor se produc în rândul bărbaţilor gay şi bisexuali care întreţin raporturi sexuale cu alţi bărbaţi, potrivit Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA).

Eligibilitatea unei persoane pentru vaccinarea cu serul Imvanex depinde de o serie de factori, dar va fi similară cu criteriile utilizate pentru examinarea persoanelor eligibile pentru a beneficia de Profilaxie Pre-Expunere (PrEP) - medicamente luate de persoane cu risc de a contracta HIV pentru a preveni infectarea lor cu HIV prin raporturi sexuale sau prin utilizarea de seringi cu droguri -, a anunţat marţi UKHSA.

Medicii britanici vor putea astfel să recomande vaccinarea pentru o persoană care, de exemplu, are mai mulţi parteneri sexuali, participă la sex în grup sau merge în spaţii special amenajate pentru întreţinerea de raporturi sexuale, a adăugat aceeaşi agenţie.

Iniţial, UKHSA a recomandat ca doar contacţii apropiaţi ai pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei, inclusiv angajaţii din sectorul medical, să primească un astfel de vaccin.

Vaccinul Imvanex, produs de compania Bavarian Nordic, este autorizat împotriva variolei umane în Europa, însă el a fost deja utilizat şi în afara indicaţiilor sale oficiale în urma apariţiei cazurilor de variola maimuţei.

Peste 2.500 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în peste 35 de ţări situate în afara Africii, regiunea în care acest virus este endemic.

Epidemia a stârnit îngrijorări, întrucât virusul variolei maimuţei este rareori raportat în afara Africii, iar majoritatea cazurilor depistate în prezent nu sunt asociate cu vizite şi călătorii pe continentul african.

Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă motivul care stă la baza actualei epidemii, originile sale şi dacă ceva din structura virusului a suferit modificări.

Virusul variolei maimuţei se răspândeşte prin contact apropiat cu o persoană infectată, care poate să îl răspândească prin intermediul leziunilor de la nivelul pielii şi prin secreţii ale aparatului respirator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel