Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Al doilea deces provocat de variola maimuței în Spania, după ce un bărbat din Alicante a devenit primul deces din Europa. OMS declară stare de urgență
WhatsApp
Spania a confirmat al doilea deces cauzat de virusul Monkeypox, în timp ce numărul cazurilor continuă să crească la nivel mondial. 
Al doilea deces provocat de variola maimuței în Spania, după ce un bărbat din Alicante a devenit primul deces din Europa. OMS declară stare de urgență

Ministerul Sănătății din această țară a confirmat sâmbătă decesul, în timp ce numărul de cazuri a crescut la 4.298.

Dintre acestea, 120 au necesitat spitalizare, a relatat El Mundo, reprezentând 3,2% din cazuri, în timp ce un expert a avertizat că se așteaptă mai multe decese.

Aceasta vine după ce vineri un bărbat din Alicante, în regiunea Valencia, a devenit primul deces din Europa. El nu a fost identificat, dar autoritățile sanitare spun că a murit din cauza encefalitei asociate cu boala, o afecțiune gravă care provoacă umflarea creierului. 

Acesta a urmat decesului unui bărbat de 41 de ani din Brazilia. Acesta avea complicații grave ale sistemului imunitar și era internat la spitalul Eduardo de Menezes din Belo Horizonte, Minas Gerais, în momentul decesului, joi.

 

Organizația Mondială a Sănătății a declarat variola maimuței ca fiind o urgență sanitară globală

 

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat variola maimuței ca fiind o urgență sanitară globală, ceea ce înseamnă că acum consideră că epidemia actuală reprezintă o amenințare suficient de semnificativă pentru a fi nevoie de un răspuns internațional coordonat. 

Spania are cele mai multe cazuri din Europa și este depășită doar de SUA la nivel global.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a luat decizia de a emite această declarație în ciuda lipsei de consens între experții care fac parte din comitetul de urgență al agenției de sănătate a ONU.

A fost pentru prima dată când șeful agenției de sănătate a ONU a luat o astfel de măsură.

'Avem o epidemie care s-a răspândit rapid în întreaga lume prin noi moduri de transmitere despre care înțelegem prea puțin și care îndeplinește criteriile din regulamentele internaționale de sănătate', a declarat Tedros.

'Știu că nu a fost un proces ușor sau simplu și că există opinii divergente în rândul membrilor comisiei', a adăugat el, conform Daily Mail.

 

Virusul s-a răspândit în peste 75 de țări

 

Anunțul OMS a fost făcut după ce virusul s-a răspândit în peste 75 de țări. Directorul general, Dr. Tedros, a declarat atunci că riscul ca oamenii să contracteze virusul în Europa era 'ridicat'.

Anterior, OMS a declarat situații de urgență pentru crize de sănătate publică, cum ar fi pandemia Covid-19, epidemia de Ebola din Africa de Vest din 2014, virusul Zika în America Latină în 2016 și efortul continuu de eradicare a poliomielitei.

Deși variola maimuței este stabilită în unele părți din Africa Centrală și de Vest de zeci de ani, nu se știa că se răspândește dincolo de continent sau că se deplasează la scară largă printre oameni până în luna mai, când autoritățile au detectat zeci de focare individuale în Europa, America de Nord și în alte părți. 

 

Persoanele cu variola maimuței au febră, ganglioni limfatici umflați, dureri de cap și dureri musculare

 

Simptomele sunt urmate de o erupție cutanată care începe pe față sau pe gură și apoi se răspândește în alte părți ale corpului - în special la mâini și picioare. 

Cu toate acestea, în unele cazuri recente, pacienții au prezentat mai întâi o erupție cutanată în gură sau în jurul organelor genitale sau al anusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel