Izolați-vă, păstrați distanța de 2 metri față de ceilalți, folosiți chiar și un fular sau o eșarfă dacă nu aveţi mască, atunci când sunteți în afara casei. Orice bolnav care ajunge în stare gravă într-un spital înseamnă o presiune uriașă, pentru că o armată de oameni trebuie să se ocupe de el.
Acesta este mesajul unui medic român de terapie intensivă din Verona, Italia, care s-a izolat de familie de aproape o lună, de când la spital tratează pacienții care au coronavirus.
Subliniază clar că România nu trebuie să ajungă în situaţia Italiei, nici a Spaniei, pentru că sistemul de la noi nu va face faţă, cât timp cele din Vest, mult mai avansate, au mari probleme.
Florin Puflea lucrează la secţia de ATI a spitalului din Verona. Spune că România trebuie să înveţe din experienţa şi greşelile Italiei. În primul rând trebuie educată populaţia ce înseamnă distanţarea socială.
„Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Italia, cu un pic de întârziere, pentru că la început pe toate canalele media s-a discutat despre o gripă mai puternică, deci total fals. Nu au fost adoptate măsurile de protecţie la început pentru că nu a fost o organizare perfectă. De aceea este important că România să beneficieze de informaţiile pe care noi le putem transmite. Problema cu această infecţie este că sunt în jur de 10% din pacienţii pozitivi, fac pneumonie foarte importantă care are nevoie de ATI, ceea ce face ca spitalele să fie foarte pline şi să nu putem garanta la toată lumea asistență medicală. Vorbim de sute de oameni. Tratamentul la ATI nu este unul simplu, de aceea noi trebuie să facem tot cea ce putem să prevenim. România poate să prevină”, a spus Florin Puflea, potrivit Știrile PRO TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News