Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un escroc român și-a închiriat apartamentul la nouă chiriași diferiți: Metoda prin care racola clienții
WhatsApp
Un român din Sibiu a reușit pe parcursul a nici două luni să-și închirieze apartamentul de nouă ori, doar cu numele, pentru că lua banii de la chiriașii care nu se alegeau decât cu paguba. 
Un escroc român și-a închiriat apartamentul la nouă chiriași diferiți: Metoda prin care racola clienții

Escrocul de 45 de ani, din municipiul Sibiu, a fost reținut doar pentru 24 de ore, informează Adevărul. Apoi a fost lăsat în libertate. 

„La data de 21 ianuarie, polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Secției Nr. 1 de Poliție Urbană Sibiu au reținut un sibian, în vârstă de 45 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (nouă acte materiale)”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Luciana Lazăr.

 

Conturi false pentru a intra în legătură cu victimele

 

Deocamdată, există dovezi doar pentru nouă victime, dar anchetatorii nu exclud posibilitatea ca numărul acestora să fie mult mai mare: „În fapt, sibianul este bănuit că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi indus în eroare nouă persoane cărora le-ar fi promis închirierea unui apartament din municipiul Sibiu, încasând diverse sume de bani ca avans și o primă chirie lunară.”

Anchetatorii au mai stabilit că escrocul s-a folosit de conturi false de pe rețelele de socializare pentru a intra în legătură cu victimele. În schimbul banilor primiți le dădea chiriașilor chei false.

 

Metoda prin care se făceau închirieri fictive

 

Victimele, așa cum menționam, erau racolate prin intermediul rețelelor de socializare de gen Facebook. Oamenii postau anunțuri că sunt în căutarea unei case și primeau mesaj de la proprietar.

Urma apoi un schimb de mesaje și fotografii cu locuința de închiriat, după care vizionarea apartamentului, pe teren. Se bătea palma cu condiția că mutarea se va putea face abia după câteva zile, timp în care locuința trebuia eliberată de bunuri personale.  

Mai toți acești chiriași păcăliți plăteau între 100 și 400 de euro pe loc, pe baza unui contract de mână și primeau în schimb un set de chei care în final se dovedea a nu fi de la apartamentul închiriat. 

Oamenii înțelegeau că au fost păcăliți abia când voiau să se mute și încercând să ia legătura cu proprietarul erau blocați pe conturile de socializare și nu li se mai răspundea nici la telefoane și nici la mesaje.

 

Lăsat în libertate

 

Vecinii escrocului susțin însă că sibianul se ocupă de mai bine de un deceniu cu înșelătorii, că a făcut și pușcărie și mai are la activ și alt fel de acuzații, de genul celor de hărțuire sexuală, iar printre victimele sale se află chiar și rude. De multe dintre plângeri a reușit să scape dând înapoi banii, prin sistemul piramidal pe care-l pusese la punct, cu condiția retragerii sesizărilor.

Prin această metodă a reușit să creeze un prejudiciu de 17.280 de lei. 

În ciuda acestui fapt, magistrații din cadrul Judecătoriei Sibiu au decis ca bărbatul să fie în continuare anchetat în libertate.

„Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 ianuarie, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 ianuarie procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus continuarea cercetărilor cu persoana în stare de libertate”, au mai precizat reprezentanții Poliției Sibiu în cazul de înșelăciune Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel