Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un camion, plin cu încălțăminte și haine second-hand din Bulgaria, nu a fost lăsat să intre în România
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, nereguli privind transferul a aproximativ 17 de tone de deşeuri (haine și încălțăminte second hand).
Un camion, plin cu încălțăminte și haine second hand din Bulgaria, nu a fost lăsat să intre în România

În data de 12.12.2023, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean român, în vârstă de 45, la volanul unui autocamion, transportând încălțăminte și haine second hand din Bulgaria pentru România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 16.939 kilograme deșeuri.

Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României.

Recent, șapte camioane încărcate cu deşeuri aduse din ţări europene au fost întoarse de la frontiera română.

 

Camioane cu deșeuri din Olanda, Germania, Austria şi Belgia, întoarse din drum de vameșii români și returnate expeditorilor

 

Autorităţile din Arad şi Bihor au blocat intrarea în ţară, în ultimele 24 de ore, a şapte camioane încărcate cu deşeuri, în total 65 de tone, aduse din Olanda, Germania, Austria şi Belgia, constatându-se că transporturile sunt ilegale.

Camioanele au fost verificate la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II şi erau conduse de şoferi români.

"Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă second-hand, îmbrăcăminte, încălţăminte second-hand, textile şi alimente de la diferite societăţi comerciale din Olanda, Germania, Austria şi Belgia, pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad", arată Poliţia de Frontieră Arad într-un comunicat citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel