Publicaţia engleză The Guardian îl elogiază pe scriitorul roman Eugen Ovidiu Chirovici. Potrivit jurnaliştilor britanici, primul roman scris în limba engleză de autorul roman, intitulat Cartea Oglinzilor, a devenit un fenomen editorial global.
Însă potrivit potrivit aceloraşi jurnalişti, drumul spre succes al lui Chirovici nu a fost unul uşor. Autorul, care publică sub numele de EO Chirovici, a semnat un contract cu agenţia britanică Peters Fraser and Dunlop după ce a fost refuzat de şase agenţii din Statele Unite. Rachel Mills, una dintre directoarele agenţie, descrie romanul ca fiind "o crimă misterioasă foarte bine reprezentată. Nu ţi-ai putea da seama niciodată că a fost scris de cineva a cărui primă limbă nu este engleza", a adăugat aceasta. În urma organizării mai multor licitaţii, drepturile pentru publicarea cărţii au fost cumpărate deja de editori din peste 23 de ţări în timp ce în România cartea va apărea în 2017, potrivit paginii de Facebook a autorului.
Eugen Ovidiu Chirovici, născut pe 11 mai 1964, în Făgăraş. provine dintr-o familie de origine aromâna, stabilită la sfârşitul secolului al XVlll-lea pe meleaguri româneşti. După ce a absolvit studiile Facultăţii de comerţ din Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, în 1988, după stagiatura la Cooperativa de Producţie, Achiziţie şi Desfacere Mărfuri (CPADM) Făgăraş (prin repartiţie) şi o scurtă perioadă ca director economic al Editurii Uniunii Compozitorilor, a intrat în presă (Curierul naţional) în anul 1991. Între 1992 şi 2000, a ocupat succesiv funcţiile de redactor, şef secţie, redactor-şef adjunct şi redactor-şef al Curierului naţional, colaborând, în acest timp, la numeroase posturi radio şi TV (BBC, Europa liberă, TVR etc.), se arată pe site-ul autorului.
În anul 1989, a debutat în presa literară - România literară, Luceafărul, Vatra, Astra -, iar, în 1991, a publicat două romane la editura Calypso-Bucureşti: "Masacrul" şi "Comando pentru general".
În 2000, a preluat, ca director executiv, construirea postului B1 TV, pe care l-a condus până în anul 2002, când a devenit consilier de stat pe chestiuni economice al prim-ministrului Adrian Năstase. Începând cu 2003, a devenit preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, iar, începând cu 2008, a ocupat funcţia de consilier al Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României.
Este afiliat la Marea Lojă Naţională din România şi Clubul de la Berna. În anul 2002 a fost decorat cu Ordinul 'Steaua României".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News