Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Suferim în frig, la -7 grade, fără încălzire”. Patru muncitori români s-au trezit debranșați de la gaz și curent, în Belgia: Proprietarul nu a plătit facturile
WhatsApp
Patru muncitori români din construcții din Deurne, municipiului Antwerp din Belgia, sunt de joi fără gaz și electricitate. Deci și fără încălzire la temperaturile de îngheț actuale. Fluvius a închis utilitățile pentru că facturile nu ar fi fost plătite. Facturile nu sunt însă pe numele muncitorilor români, ci pe numele societății imobiliare care anterior a fost vizată în dosarul Borealis.
„Suferim în frig, la -7 grade, fără încălzire”. Muncitori români s-au trezit debranșați de la gaz și curent, în Belgia: Proprietarul nu a plătit facturile. FOTO: capturi video gva.be

Cei patru români lucrează pentru o firmă de construcții din Anvers, Belgia, și locuiesc într-un apartament din Gijsbrecht van Deurnelaan încă de la începutul angajării. Cazarea le-a fost pusă la dispoziție de către angajatorul lor, o firmă de construcții. Apartamentul nu este mare și confortabil, dar pentru ei a fost suficient să locuiască în patru persoane, potrivit acestora.

2. -imagine fara descriere- (suferim-in-frig--la--7-grade--fara-incalzire--muncitori-romani-s-au-trezit-debransati-de-la-gaz-si-curent--in-belgia-proprietarul-nu-a-platit-facturile-2.jpg)

Totuși, când au venit acasă, joi seara, după o zi lungă de muncă, curentul din locuința lor nu mai funcționa. „De asemenea, nu mai era apă caldă să ne facem duș după o zi lungă de muncă”, spune unul dintre ei. Când s-au dus să verifice contoarele de la subsol, au văzut că au fost sigilate de Fluvius.

Belgia. Muncitori români neplătiți, alungați cu forța de patron după ce au refuzat să plece: „Nu vrem ca acest caz să fie acoperit”

Pentru că ei nu vorbesc olandeză, au avut o cunoștință care a sunat la operatorul de rețea. Se pare că proprietarul lor nu a plătit facturile și, prin urmare, totul a fost închis. Conform informațiilor pe care publicația Gazet van Antwerpen le-a putut accesa, contoarele de gaz și electricitate sunt pe numele Immobiliën Moenssens, de asemenea proprietarul clădirilor care au fost evacuate vara trecută în urma dosarului Borealis. El a închiriat proprietatea către Coberg Projects din Anvers, care la rândul său a închiriat-o companiei de sudură Irem.

3. -imagine fara descriere- (suferim-in-frig--la--7-grade--fara-incalzire--muncitori-romani-s-au-trezit-debransati-de-la-gaz-si-curent--in-belgia-proprietarul-nu-a-platit-facturile-3.jpg)

În cele din urmă, 55 de filipinezi și 17 bangladeshi au fost găsiți în acea clădire de pe Keesinglaan, care au fost exploatați economic de subcontractanții Borealis. În timpul unei inspecții, autoritățile au constatat, de asemenea, că clădirea nu respecta numeroase reglementări la incendiu și siguranță. Proprietarul Immobiliën Moenssens nu a dorit să răspundă la această chestiune la momentul respectiv și, de asemenea, nu a fost disponibil pentru comentarii cu privire la utilitățile închise vineri seara, potrivit sursei citate.

Belgia. Mai mulți muncitori români, surprinși într-o explozie. Sorin și-a pierdut o mână: „Nu mai știe la ce Sfânt să apeleze pentru ajutor”

 

„Acum suntem aici la -7 grade, fără încălzire”

 

La prima vedere, cei patru români par a fi și ei victime ale unor practici de muncă îndoielnice. Potrivit mărturiei lor, ei lucrează în Anvers pentru o companie de construcții în locuințe private. În plus, ei spun că primesc doar 20 de euro pentru o zi de lucru de zece ore, ceea ce ar însemna doar doi euro pe oră. Nici nu ar avea contract. În ceea ce privește locul de reședință, aceștia nu pot prezenta niciun acord sau document.

4. -imagine fara descriere- (suferim-in-frig--la--7-grade--fara-incalzire--muncitori-romani-s-au-trezit-debransati-de-la-gaz-si-curent--in-belgia-proprietarul-nu-a-platit-facturile-4.jpg)

„Am cerut în mod regulat contracte, dar compania de construcții ne spune mereu că le vom obține mai târziu. Între timp, abia avem un venit din care să trăim. Chiar și în România am putea câștiga mai mult, dar acum suntem aici la -7 grade, fără încălzire”, se plânge unul dintre români.

5. -imagine fara descriere- (suferim-in-frig--la--7-grade--fara-incalzire--muncitori-romani-s-au-trezit-debransati-de-la-gaz-si-curent--in-belgia-proprietarul-nu-a-platit-facturile-5.jpg)

Polițiștii ar fi informați între timp, deși nu au făcut încă primele determinări. O investigație ulterioară va trebui apoi să arate dacă proprietatea îndeplinește cerințele privind locuința și dacă există exploatare economică. Românii nu știu unde ar trebui să meargă acum că apartamentul lor este practic nelocuibil. „Deocamdată, nu este nimic de făcut decât să suferi de frig și să faci un duș la vecini”, a spus altul dintre muncitorii români.

Belgia. Muncitori români, exploatați de o organizație criminală. Frauda se ridică la 20 milioane de euro

 

------------------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel