Publicitate
Cei patru români lucrează pentru o firmă de construcții din Anvers, Belgia, și locuiesc într-un apartament din Gijsbrecht van Deurnelaan încă de la începutul angajării. Cazarea le-a fost pusă la dispoziție de către angajatorul lor, o firmă de construcții. Apartamentul nu este mare și confortabil, dar pentru ei a fost suficient să locuiască în patru persoane, potrivit acestora.
Totuși, când au venit acasă, joi seara, după o zi lungă de muncă, curentul din locuința lor nu mai funcționa. „De asemenea, nu mai era apă caldă să ne facem duș după o zi lungă de muncă”, spune unul dintre ei. Când s-au dus să verifice contoarele de la subsol, au văzut că au fost sigilate de Fluvius.
Pentru că ei nu vorbesc olandeză, au avut o cunoștință care a sunat la operatorul de rețea. Se pare că proprietarul lor nu a plătit facturile și, prin urmare, totul a fost închis. Conform informațiilor pe care publicația Gazet van Antwerpen le-a putut accesa, contoarele de gaz și electricitate sunt pe numele Immobiliën Moenssens, de asemenea proprietarul clădirilor care au fost evacuate vara trecută în urma dosarului Borealis. El a închiriat proprietatea către Coberg Projects din Anvers, care la rândul său a închiriat-o companiei de sudură Irem.
În cele din urmă, 55 de filipinezi și 17 bangladeshi au fost găsiți în acea clădire de pe Keesinglaan, care au fost exploatați economic de subcontractanții Borealis. În timpul unei inspecții, autoritățile au constatat, de asemenea, că clădirea nu respecta numeroase reglementări la incendiu și siguranță. Proprietarul Immobiliën Moenssens nu a dorit să răspundă la această chestiune la momentul respectiv și, de asemenea, nu a fost disponibil pentru comentarii cu privire la utilitățile închise vineri seara, potrivit sursei citate.
La prima vedere, cei patru români par a fi și ei victime ale unor practici de muncă îndoielnice. Potrivit mărturiei lor, ei lucrează în Anvers pentru o companie de construcții în locuințe private. În plus, ei spun că primesc doar 20 de euro pentru o zi de lucru de zece ore, ceea ce ar însemna doar doi euro pe oră. Nici nu ar avea contract. În ceea ce privește locul de reședință, aceștia nu pot prezenta niciun acord sau document.
„Am cerut în mod regulat contracte, dar compania de construcții ne spune mereu că le vom obține mai târziu. Între timp, abia avem un venit din care să trăim. Chiar și în România am putea câștiga mai mult, dar acum suntem aici la -7 grade, fără încălzire”, se plânge unul dintre români.
Polițiștii ar fi informați între timp, deși nu au făcut încă primele determinări. O investigație ulterioară va trebui apoi să arate dacă proprietatea îndeplinește cerințele privind locuința și dacă există exploatare economică. Românii nu știu unde ar trebui să meargă acum că apartamentul lor este practic nelocuibil. „Deocamdată, nu este nimic de făcut decât să suferi de frig și să faci un duș la vecini”, a spus altul dintre muncitorii români.
------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News