Miercuri, în Coreea de Sud, a intrat în vigoare noul sistem al „vârstei internaționale”, care este folosit în majoritatea părților lumii, și care va pune capăt problemelor legate de utilizarea în trecut comună a „ vârsta coreeană” și „vârsta calendaristică”. Standardizarea vârstei va putea reduce confuziile și disputele sociale, a declarat un oficial, preluat de cnnee.com.
În Coreea de Sud există trei sisteme de vârstă: „vârsta internațională”, care se se referă la numărul de ani pe care îi are o persoană de la naștere și care începe de la zero, sistem comun în majoritatea țărilor; „vârsta coreeană”, care în general este mai mare cu unul sau chiar doi ani față de vârsta internațională, și care este folosită în medii informale, aceasta provenind din China, unde bebeluși când se nasc primesc vârsta de un an; și „vârsta calendaristică”, care este o combinație între vârstă internațională și vârsta coreeană, unde se consideră că bebelușii au zero ani în ziua în care se nasc și se adaugă un an la vârsta lor la fiecare 1 ianuarie. Raperul coreean Gangnam Style, cunoscut pentru hitul Psy, s-a născut pe 31 decembrie 1977, și este considerat a avea 45 de ani de vârstă internațională; 46 de ani pe an calendaristic de vârstă și 47 de vârstă coreeană.
În ce privește legile care se referă la produsele cu restricții de vârstă, alcoolul sau tutunul, se vor baza pe anul de naștere al unei persoane. Adică, înseamnă că două persoane născute între ianuarie și decembrie 1990 sunt considerate a fi de aceeași vârstă.
Este de așteptat ca mulți sud coreeni să continue folosirea sistemul tradițional de vârstă în viața de zi cu zi și în mediile sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News