Teatrul Nottara, anunță participarea spectacolului Iarna (regia: Mihai Măniuțiu, scenografia: Adrian Damian, coregrafia: Andrea Gavriliu, cu: Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu) la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Fabbrica Europa, organizat de Fundația Fabbrica Europa, în perioada 4 mai – 10 iunie 2018, la Florența.
În colaborare cu Institutul Cultural Român, producția Teatrului Nottara va avea trei reprezentații: pe 4 mai, 5 mai și 6 mai, de la ora 20.00, pe o scenă inedită, amplasată în Stazione Leopolda, Gara Leopolda.
Transformând Gara Leopolda într-un laborator scenic de cercetare și experimentare, Fabbrica Europa i-a redat orașului vechea gară, animând un vechi spațiu industrial printr-o nouă funcție culturală. În cei 24 de ani de existență, Fabbrica Europa continuă să dea viață realităților artistice naționale și internaționale, prin proiecte, producții, dezvoltare profesională și explorare culturală.
Festivalul Fabbrica Europa invită producții din Estul îndepărtat, trecând prin Orientul Mijlociu și ajungând în Europa. Spectacolele invitate reprezintă orizonturi culturale diferite, din Europa de Est, Balcani, până la cele mediteraneene, care leagă lumea arabă de tradițiile berbere pentru a ajunge în inima conceptelor filosofice din Vestul Europei.
Despre „Iarna”
„Iarna e o poveste de dragoste, uneori bizară, alteori paradoxală ‒ însă mereu neliniștitoare. O poveste despre singurătate și iubire. Iarna e și povestea paralelă a unui grup de artiști reuniți în Sala Studio a de curând renăscutului Teatru Nottara, pentru a explora o modalitate experimentală de tratare a textului lui Jon Fosse. Iarna este un spectacol-instalație în care actorii, dansatorii, decorul, muzica, dramaturgia sound-designul, light-designul creează nu doar ambientul, ci însăși substanța palpabil-teatrală a poveștii de iubire. Iarna este aventura creatoare a unor artiști care, susținuți consecvent și generos de directoarea teatrului, Marinela Țepuș (precum și de toate celelalte compartimente ale instituției), au căutat să vă atragă și să vă cuprindă și pe dumneavoastră, spectatorii, în această instalație-poveste. De ce? Pentru a încerca să trăim împreună, timp de o oră, vraja unică a visului treaz.” ne-a declarat regizorul Mihai Măniuțiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News