Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Câțiva chiriași români i-au făcut probleme unui proprietar. N-au plătit niciodată și cer bani ca să părăsească locuința: „Vor să le dau 5.000”
WhatsApp
Victima a apelat la o firmă de evacuare care spune că locatarii delincvenți formează o bandă românească și a sesizat poliția când a depistat o mașină furată și numere de înmatriculare false într-un garaj de pe strada Santo Grail.
Spania. Câțiva chiriași români i-au făcut probleme unui proprietar: N-au plătit niciodată și cer bani ca să părăsească locuința: „Vor să le dau 5.000” FOTO: captură elprogreso.es

Manuel (nume fictiv) a închiriat un apartament în urmă cu un an și jumătate și de atunci nu a mai încasat chirie. Chiriașii români îi datorează deja aproximativ 12.000 de euro. Proprietarul nu știe în ce stadiu îi este acum casa și, pe deasupra, chiriașii încearcă să-l stoarcă de bani și cer ei bani pentru a părăsi proprietatea. „Au început să-mi ceară 6.000 de euro, apoi au continuat să ceară 3.000 și acum au urcat din nou și vor să le dau 5.000”, spune el.

În cele din urmă, proprietarul a decis să angajeze o companie de evacuare, „Casa mea nu este a ta”, care a început un proces în urmă cu câteva luni pentru a încerca să recupereze proprietatea. Responsabilul firmei, Francisco Ojea, dă asigurări că toate investigațiile pe care le-au efectuat indică faptul că în spatele extorcării lui Manuel se află o rețea românească care este dedicată diferitelor activități infracționale.

Spania. Român, arestat după ce și-a atacat iubita și soacra. Femeile au fost transferate la spital cu numeroase răni

 

„Îi iau și îi aduc în mașini de lux”

 

Ojea asigură că monitorizează de ceva vreme oamenii care locuiesc în casa lui Manuel și că a verificat că „în fiecare zi se dedică unor activități precum luarea și aducerea de oameni care se dedică cerșetoriei la ușile supermarketurilor din Lugo. Îi iau dimineața și îi ridică la sfârșitul zilei. Îi iau și îi aduc în mașini de lux, într-un Mercedes și într-un Porsche Panamera”, spune el.

El spune că cu aceste vehicule transportă și „surdo-muți falși” care se dedică, printre alte activități, furtului în stradă.

Un vecin a permis echipei lui Ojea să intre în garajul pe care îl folosesc pe strada Santo Grail și acolo au dat peste o altă mașină, mai modestă, cu care au fost și ei văzuți în circulație. Au fost găsite și mai multe plăcuțe de înmatriculare aparent falsificate și asta le-a dat posibilitatea să cheme Poliția.

Ojea a spus că folosirea numerelor de înmatriculare false le era deja cunoscută, pentru că în urmăririle pe care le-au efectuat au verificat de mai multe ori cum au circulat Mercedes-ul și Panamera cu numere de înmatriculare diferite și că le-au schimbat frecvent.

Spania. 56 de ani de închisoare pentru o familie de români care a exploatat zece conaționali: Ținuți în condiții mizere, insultați și neplătiți

 

„Păreau oameni modești”

 

La fața locului au fost prezenți agenți ai Poliției Naționale, care au verificat că autovehiculul, un Citroën, a fost sustras, așa că au sesizat Poliția Locală să scoată autovehiculul, operațiune care a ajuns să fie blocată din cauza că remorcherul municipal nu a intrat pe ușă din garaj. Autoritățile au chemat un camion de remorcare mai mic, dar apoi a apărut o a doua problemă: nu era nimeni care să acopere costul operațiunii. În cele din urmă, se gândea să blocheze mașina cu o caracatiță pe roată.

Ca martor la operație a fost Manuel, care așteaptă un pas înainte care să-i permită să-și recupereze apartamentul. El a spus că l-a închiriat românilor pentru că aceștia au „părut de încredere”. „Păreau oameni modești și prezentau contracte de muncă și fișe de salariu de la o firmă care cultivă căpșuni, dar s-a dovedit că toate actele erau false”, a explicat el. Când a văzut că nu l-au plătit și nici nu i-au răspuns la apeluri, a început să ancheteze și a constatat că nu lucrează pentru firma la care pretindeau și că au falsificat contractele. 

După ce nu și-a arătat fața de luni de zile, luni după-amiază, în timp ce operațiunea poliției se desfășura în garaj, unul dintre „chiriași” a apărut și, făcând zgomot în stradă, a spus că mașina nu a fost furată și să o lase în pace.

Ancheta este în curs. 

„A încercat să scape cu băiețelul din mâinile lui, dar nu a reușit”. Un român fuge cu copilul de 2 ani, după ce și-a înjunghiat soția, în Spania

 

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv          

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel