Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Șapte șoferi români de camion, acuzați de trafic de persoane, în Belgia: Bărbații cer o a doua șansă
WhatsApp
Șapte șoferi români de camion sunt acuzați de trafic de persoane în Zeebrugge, o subdiviziune a orașului Bruges din Belgia. 
Șapte șoferi români de camion, acuzați de trafic de persoane, în Belgia: Bărbații cer o a doua șansă

Publicitate

Cei șapte bărbați sunt suspectați că au preluat migranți în timpul călătoriei lor și că i-au lăsat apoi în portul Zeebrugge din Belgia. Containerele cu migranți, inclusiv femei însărcinate și copii, au fost transportate în Regatul Unit. Toți bărbații lucrau ca șoferi de camion pentru aceeași companie. Faptele, care au implicat în total 58 de migranți, datează din anul 2019.

Zeci de migranți, descoperiți în două camioane conduse de conaționali pe ruta România - Italia - FOTO

 

Oamenii erau puși într-o încărcătură de Red Bull, stivuiți unul peste altul

 

În timpul procesului, Parchetul a emis un apel de urgență de la o familie kurdă, cerșind ajutor pentru că erau prinși într-un container pe o navă în Zeebrugge. Apelul de urgență a arătat clar cât de gravă este situația. Migranții erau ascunși într-o încărcătură de Red Bull și stivuiți unul peste altul în containere, timp de câteva zile. Unii chiar au dezvoltat probleme cu oxigenul. Ancheta a început în 2019 și a dus la primele arestări la începutul lui 2022.

În timpul procesului, patru suspecți au făcut mărturisiri, în timp ce ceilalți suspecți neagă implicarea lor și cer achitarea. Cei șapte suspecți riscă pedepse de la 2 ani de închisoare până la 4 ani de închisoare cu suspendare. Instanța a amânat cauza până pe 26 aprilie pentru a adăuga documentele solicitate din dosarul francez la dosarul belgian.

18 migranți găsiți morți într-un camion, în Bulgaria. Șoferul i-a abandonat și a fugit 

 

Șoferilor români de camion le pare rău

 

Cazul a stârnit multe emoții atât în ​​rândul suspecților, cât și în rândul publicului. Procurorul cere pedepse cu închisoarea și amenzi, în timp ce suspecții își exprimă regretul și cer o a doua șansă. 

Gravitatea situației și condițiile degradante în care au fost transportați migranții arată că acest tip de practică nu poate fi tolerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel