Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii, pe primul loc în topul celor mai numeroși infractori din țările UE, condamnați în Marea Britanie
WhatsApp
Pentru prima oară de la publicarea statisticilor privind infracționalitatea, cetățenii români sunt pe primul la numărul de infractori condamnați în justiție în Regatul Unit în 2022, proveniți din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Polonezii, clasați până acum pe locul 1, sunt acum pe locul 2.
Românii, pe primul loc în topul celor mai numeroși infractori din țările UE, condamnați în Marea Britanie

Instanțele de justiție din Regatul Unit au pronunțat în anul 2022 5.369 condamnări ale infractorilor români, din totalul de 25.986 pentru cetățenii din UE, potrivit datelor obținute de RFI România din partea Consiliului Național al Comisarilor șefi de Poliție (NPCC), în baza legii accesului la informație.

Pe locul al doilea s-au clasat polonezii cu 5.327, iar pe locul al treilea irlandezii cu 5.130. În 2021. Polonezii erau pe primul loc, irlandezii pe locul al doilea, iar românii abia pe locul al treilea. Pe locurile următoare sunt lituanienii – 1.677, portughezii – 1.508 și letonii – 1.072.

 

Românii își păstrează poziția fruntașă deținută în Londra

 

La Londra românii își păstrează poziția fruntașă deținută de mai mulți ani încoace cu 1.396 de infractori condamnați de instanțele din capitală din totalul de 5.347, urmați de polonezi cu 832, irlandezi 585, lituanieni 543, portughezi 483 și bulgari 265.

În statistică sunt incluse doar infracțiunile condamnate în justiție, nu și cele pentru care poliția a emis avertismente sau amenzi.

La recensământul din 2021 numărul românilor din Anglia și Țara Galilor (fără cei din Scoția și Irlanda de Nord) a fost de 550.000, locul 2 printre cetățenii străini după polonezi, iar în Londra cu 190.000 românii reprezintă ce mai numeroasă comunitate de cetățeni străini.  

 

Bărbat arestat în Marea Britanie după ce pe aeroportul Heathrow a fost găsit uraniu

 

Un bărbat a fost arestat în baza legilor privind terorismul, după ce au fost găsite urme de uraniu într-un transport cargo pe aeroportul Heathrow, a anunţat poliţia britanică, conform PA Media/dpa.

Ofiţerii Forţelor de Frontieră au găsit materialul radioactiv împreună cu un transport de fier vechi pe 29 decembrie care, potrivit ziarului The Sun, provenea din Pakistan şi era destinat iranienilor din Marea Britanie.

Poliţia din Cheshire l-a reţinut sâmbătă pe bărbatul în vârstă de 60 de ani, în temeiul articolului 9 din Legea privind terorismul. El a fost eliberat pe cauţiune până în aprilie.

„Vreau să fie clar că, în ciuda acestei arestări şi pe baza a ceea ce ştim în prezent, acest incident nu pare să aibă legătură cu vreo ameninţare directă la adresa populaţiei”, a declarat comandantul Richard Smith, care conduce Comandamentul de combatere a terorismului al poliţiei metropolitane.

„Cu toate acestea, detectivii îşi continuă cercetările pentru a se asigura că acesta este într-adevăr cazul”.

Uraniul poate fi utilizat pentru producerea de energie electrică în scopuri civile şi în scopuri ştiinţifice şi este un ingredient cheie pentru armele nucleare. Anumiţi izotopi emit radiaţii care pot fi dăunătoare pentru oameni, iar metalul în sine este toxic dacă este ingerat sau inhalat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel