Publicitate
La mijlocul lui aprilie 2018, unul dintre cele mai cunoscute „putipub-uri” (cum le numeau Poliția) din Fortuna, cârciuma Delfos, Spania, a fost închisă într-o operațiune a poliției demarată împotriva unei rețele de localnici din municipiu. Aceștia sunt acuzați că dezvoltau activități de hostess, atât în interiorul unităților, în zone rezervate, cât și în afara acestora: în interiorul vehiculelor sau în hoteluri sau locuințe ale clienților.
În cadrul acelei operațiuni, nouă persoane au fost arestate pentru infracțiuni legate de prostituția adulților și minorilor, corupția minorilor, împotriva drepturilor lucrătorilor, favorizarea imigrației ilegale și apartenența la o organizație criminală. Anchetatorii Poliției Naționale aveau pe radar acest pub, care funcționa din 2015 ca un presupus loc de gazdă. Anchetele efectuate de agenții Brigăzii Provinciale pentru Imigrări și Frontiere au scos la iveală faptul că responsabilii ar fi angajat fete străine, unele fără acte, pentru a lucra în schimbul unui comision pentru băuturile la care erau invitate de clienți. „Trebuiau să le ofere o atenție deosebită, cum ar fi să se lase sărutate și să le atingă zonele intime”, spun anchetatorii.
Unele dintre angajate au fost nevoite să finalizeze chiar și servicii sexuale, dintre care proprietarii localului, S.G., în vârstă de 67 de ani, și J.G., în vârstă de 46 de ani, au obținut o parte.
Chelnerițele trebuiau să poarte haine provocatoare, să fie afectuoase cu clienții, să-i atingă și să se lase atinse.
Procurorul cere pentru fiecare dintre proprietarii localului 25 de ani de închisoare, cinci pentru prostituția unui minor, încă patru pentru fiecare dintre cele patru femei care au fost nevoite să-și vândă trupurile și încă patru pentru o infracțiune împotriva drepturilor lucrătorilor.
Rechizitoriul relatează că proprietarii au profitat de „situația de vulnerabilitate a femeilor aflate în situație neregulamentară sau care sufereau de o situație economică precară pentru a le oferi de lucru, fără a încheia vreun contract de muncă sau a le înregistra la Asigurările Sociale”.
Chelnerițele, provenind din Brazilia, România, Maroc și Ecuador, au fost nevoite să convingă clienții să consume cât mai multe băuturi și să le cumpere și lor câte una. Pentru a face acest lucru, femeile trebuiau să poarte haine provocatoare, să fie afectuoase cu clienții, în așa măsură încât trebuiau să le atingă părțile intime și să se lase atinse.
Când situația a escaladat, au existat spații rezervate în care aceste atingeri puteau fi efectuate mai intens și mai insistent. Aici, femeile purtau și mai puține haine decât în zona comună și făceau striptease. Erau aceste colțuri unde chelnerițele și clienții aveau relații sexuale complete. În schimb, femeile primeau un salariu de 30 de euro pe zi, plus 50% din prețul băuturilor la care erau invitate de clienți. În cazul întreținerii de relații sexuale, aceștia percepeau 50% din prețul serviciului, pe care clientul îl plătise anterior unuia dintre inculpați.
Dubă cu români, blocată pe o autostradă din Spania: Ce au găsit polițiștii
Ziua de lucru dura până la 12 ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Maratonul începea la ora 17:00 și putea dura până la ora 05:00. Dacă vreuna dintre ospătărițele supuse acestor condiții de muncă s-ar răzvrăti, nerespectând codul vestimentar provocator, sau dacă nu reușea să-i determine pe clienți să consume și să-i cumpere destule băuturi, ar suferi amenințări și sancțiuni.
Printre aceste femei se număra și o minoră româncă, cu vârsta de sub 16 ani. A trebuit să socializeze cu clienții și să-i facă să o invite la băuturi. A fost atinsă de clienți, a făcut striptease și a întreținut relații sexuale cu clienții în schimbul unor bani.
Avocatul Manuel Maza îi apără pe cei doi proprietari ai cârciumii Delfos, acuzați de infracțiunile de prostituție, corupție a minorilor și împotriva drepturilor lucrătorilor. Avocatul susține că pedepsele solicitate de Parchet pentru fiecare dintre clienții săi, care ajung la 25 de ani de închisoare „sunt disproporționate, ținând cont de gravitatea infracțiunilor”. „Sunt sentințe asemănătoare cu cele care ar fi cerute pentru o crimă, nu are sens”, spune el.
Avocatul explică că în niciun moment femeile nu au fost constrânse sau forțate să ofere servicii sexuale. „Fetele practicau prostituția, dar o făceau liber, fără program și fără a fi supuse obligațiilor sau controlului. Înțelegem că nu există nicio crimă aici”, spune Maza. În ceea ce privește minora, indică faptul că nu a lucrat în stabiliment și nici nu s-a prostituat. „Cele care au făcut, au exercitat acea meserie în mod liber și fără presiuni”, conchide avocatul.
------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link:
-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News