Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Robin Hood de România: O angajată a unei bănci din Alba Iulia, a scăpat de acuzații după ce a furat un milion de euro și i-a dat săracilor și bisericilor
WhatsApp
După 5 ani de la condamnarea la închisoare, Elena Meteșan, o fostă angajată a unei bănci din Alba Iulia, care a furat din conturile clienților un milion de euro în total pe parcursul a 10 ani, pentru a le da săracilor și bisericilor, a scăpat de consecințe.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis încheierea celui de-al doilea proces penal pe motiv că fapta s-a prescris, potrivit informațiilor publicate de Ziarul Unirea. Suma considerabilă furată din conturile bancare ar fi fost direcționată către săraci și biserici, ca o formă de protest împotriva băncii, a susținut înculpata de-a lungul procesului.

Elena Meteșan, în vârstă de 61 de ani, acuzată de delapidare, lucra la o bancă din orașul Zlatna, județul Alba. Potrivit anchetatorilor, pe parcursul celor 10 ani, ea ar fi falsificat un total de 368 de documente bancare și ar fi retras sume neautorizate între câteva sute de lei și 40.000 de lei pe tranzacție, din conturile a 60 de clienți.

 

Femeia dădea banii furați săracilor și bisericilor

 

"În perioada 24.01.2006 – 10.08.2016, în calitate de funcţionar public în cadrul unei agenţii bancare din județul Alba, inculpata a falsificat semnătura de la rubricile destinate titularului de cont de pe un număr de 368 documente de retragere/lichidare/transfer/virament intrabancar pentru a ascunde retragerile, în mod neautorizat, de sume de bani din conturile de depozit ale 60 de clienţi ai băncii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat definitiv prescrierea faptei inculpatei și a decis încetarea procesului penal conform hotărârii anterioare a Judecătoriei Alba Iulia. Toate cele 368 de documente falsificate au fost anulate de către magistrați. De asemenea, instanța a respins acțiunea civilă a băncii împotriva femeii, considerând-o inadmisibilă, în care se solicita plata sumei de 1.928.278,39 lei cu titlu de daune materiale.

 

Femeia denumită și „Robin Hood de România” a fost eliberată condiţionat din închisoare

 

Femeia fusese condamnată în 2018 la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, iar suma totală imputată era de 4.227.940 lei și 235.981 euro. Din moment ce inculpata nu avea posibilitatea de a returna banii, banca a fost nevoită să acopere despăgubirile către clienți. În fața anchetatorilor, angajata băncii a declarat că știa, încă de la început, că cei 60 de clienți vor fi despăgubiți.

Banii delapidați ar fi fost redirecționați către săraci și biserici, reprezentând un fel de protest împotriva băncii, condițiilor de muncă și salariului primit de femeie în perioada în care a lucrat acolo.

"Scopul urmărit de către inculpata *** a fost, în primul rând, de sabotare a activităţii ***, inculpata considerând că nu a fost apreciată corespunzător de către conducerea unităţii şi în mod subsidiar de obţinerea unor foloase de natură financiară”, se afirmă în motivarea hotărârii de condamnare din anul 2018.

Femeia, scrie presa locală, are 61 de ani şi a fost eliberată condiţionat din închisoare în ianuarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel