Protestatarii afişează un banner de dimensiuni considerabile pe care este scris "România sub teroare bancară".
„La ANPC vrem să-l susţinem pe domnul comisar Manţu (Dumitru Manţu, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, n.r.) şi, pe de altă parte, alte persoane cu simţul datoriei din această instituţie. Dacă la Constanţa a fost semnat procesul verbal strict pentru cazuri individuale, documentaţia fiind întocmită de către domnul Manţu, la Bucureşti avem oameni, printre care şi domnul director general al ANPC, Paul Anghel, care şi-au asumat procesul verbal pe întreg portofoliul de credite. Practic, noi susţinem angajaţii din ANPC cu simţul datoriei, care îşi fac treaba în interiorul instituţiei", a declarat Dorin Tănase, reprezentantul Grupului Clienţilor cu Credite în CHF şi preşedintele Asociaţiei CREDERE.
Citește și Banca Transilvania, REACȚIE DURĂ față de DECIZIA Guvernului: Este o NAȚIONALIZARE a profiturilor
Potrivit sursei citate, un număr de 30 de angajaţi din ANPC au semnat o scrisoare prin care aceştia reclamau neregulile din instituţie şi, în acest sens, "noi vrem să-i scoatem în faţă şi pe acei oameni".
„Am solicitat oamenilor să scrie de mână, la locul protestului de la ANPC, scrisori care să fie adresate conducerii Autorităţii, fie un mesaj de susţinere pentru comisarii instituţiei, fie doleanţele lor raportate la ANPC, astfel încât să fie cât mai autentici", a menţionat Tănase.
Protestul clienţilor cu credite în franci elveţieni a debutat la sediul central al ANPC, după care va continua în faţa sediului central al OTP Bank.
Începând cu ora 14:20, timp de 40 de minute, participanţii vor manifesta la sediul Băncii Naţionale a României (BNR), punctul final al protestului, unde a fost pregătit un cadou simbolic pentru Guvernatorul Mugur Isărescu.
Citește și BNR: Taxa pe lăcomie SCUMPEȘTE alimentele!
Oficialii Grupului amintesc despre faptul că, de curând, a fost fondată asociaţia CREDERE, cu scopul protecţiei consumatorilor de servicii financiar-bancare.
Conform datelor BNR, publicate vineri, numărul debitorilor persoane fizice cu credite denominate în franci elveţieni s-a redus la 20.651, în luna noiembrie 2018, de la 38.519 în decembrie 2016.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News