La fel a procedat şi Primăria Cugir în cazul unei prostituate care a primit 170 de amenzi timp de cinci ani. Femeia (Marcela R.) a fost obligată de Judecătoria Alba Iulia să presteze 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Primăria a verificat situaţia financiară a femeii şi a constatat că este insolvabilă, respectiv nu are niciun fel de venit înregistrat astfel încât să poată plăti suma datorată bugetului local.
De aceea, Primăria Cugir a solicitat instanţei să dispună înlocuirea sancţiunilor amenzilor contravenţionale aplicate prostituatei cu sancţiunea obligării la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii. Reprezentanţii instituţiei au precizat că pe numele femeii, în perioada 2014-2019, au fost întocmite 168 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în suma totală de aproape 73.000 de lei. Primăria a mai arătat că această nu şi-a achitat obligaţiile fiscale datorate bugetului local cuprinse în titlurile executorii reprezentanţe de procesele verbale de contravenţie depuse la dosarul cauzei, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii amenzii contravenţionale, scrie adevarul.ro.
"Reclamantul a precizat că în urma demersurilor efectuate s-a constatat că pârâta nu figurează cu un contract individual de muncă activ sau cu venituri din pensie. De asemenea, s-a constatat că nu figurează cu surse de venit şi nu are deschise conturi la unităţile bancare. Intimata nu a achitat voluntar contravaloarea amenzilor contravenţionale aplicate. Pentru debitele datorate prin aplicare acestor amenzi contravenţionale a fost iniţiată de către petenta executarea silită prin emiterea somaţiilor prevăzute de lege. S-a constatat insolvabilitatea debitoarei, având în vedere că nu are venituri sau bunuri care să poată fi urmărite şi executate silit. De asemenea, deşi legal citată, intimata nu s-a prezentat în faţă instanţei, pentru a face dovadă achitării amenzii contravenţionale sau pentru a solicită un termen în vederea plăţii acesteia", se precizează în hotărârea instanţei de judecată, din 18 decembrie 2020, care a stabilit că femeia trebuie să presteze muncă gratuită în folosul comunităţii.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News