Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea câștigătoarei cu origini românești de la „Vocea Germaniei”: „Părinții mei au pierdut tot ce aveau în România”
WhatsApp
Anny Ogrezeanu, nemțoaica având origini românești, a oferit primul interviu pentru presa din România, în care vorbește despre familia ei, care a plecat în Germania în timpul regimului comunist, pentru că „voiau libertate și șanse mai bune pentru copiii lor”, despre bunicul său, Stelian Ogrezeanu, unul dintre cei mai valoroși și renumiți ceramiști, dar și despre cariera sa muzicală.
Povestea câștigătoarei cu origini românești de la „Vocea Germaniei”: „Părinții mei au pierdut tot ce aveau în România”

Publicitate

Anny Ogrezeanu a devenit și mai cunoscută în industria muzicală după ce, în noiembrie anul trecut, a câștigat „The Voice of Germany”. În vârstă de 22 de ani, Anny a scris istorie în cel de-al 12-lea sezon al concursului de talente, făcând parte din echipa cântărețului germano-polonez Mark Forster, alături de care a interpetat în marea finală piesa „Friday I’m In Love”, o melodie a trupei rock britanice The Cure. 

Pe profilul de Instagram al lui Anny, în descrierea ei apar două steaguri: cel al României, primul, și cel al Germaniei. Anny este născută în Germania, dintr-o mamă română și un tată neamț. 

 

Youtube video image

 

„Când am fost în România, m-am simțit ca acasă”

 

„Mama mea este din Horezu, un orășel celebru pentru ceramica lui. Bunicii mei au avut o fermă, unde au locuit împreună cu mama, unchiul și bunica lor. Mama mea a lucrat la fermă și a învățat, de asemenea, să facă obiecte din ceramică. Face niște bijuterii superbe! Așadar, mama e româncă și tatăl meu este german”, spune Anny pentru Libertatea.

Povestea neștiută continuă: „Felul în care mama ne-a crescut pe mine și pe frații mei m-au făcut ceea ce sunt acum. Cred că educația ei din România a avut un impact pozitiv uriaș asupra noastră. Întreaga ei familie este bună și caldă, a fost clar, cumva, de la început, că ne vom iubi întotdeauna necondiționat, orice ar fi. Când am fost în România să-mi cunosc rudele pe care nu le mai văzusem niciodată înainte, m-am simțit ca acasă. Deși nu am petrecut prea mult timp în România, mă simt foarte apropiată de cultura acestei țări”.

 

„Părinții mei au pierdut tot ce aveau în România”

 

Dar cum s-a născut Anny în Germania, și nu în România? „E o poveste lungă”, recunoaște. „Bunicii mei erau destul de cunoscuți în domeniul ceramicii, așa că aveau voie să călătorească în afara României – un lucru rar în perioada regimului comunist al lui Ceaușescu – pentru a-și reprezenta țara prin meșteșugul lor. În 1983, când mama avea 18 ani, familia noastră a decis să plece definitiv din România, din motive politice. Voiau libertate și șanse mai bune pentru copiii lor”.

Odată ajunși în Germania, familia lui Anny „a stat trei luni într-o tabără de refugiați”. Acolo „au învățat limba germană și au primit azil politic. Asta a însemnat însă că au pierdut tot ce aveau în România și nu se mai puteau întoarce câtă vreme comunismul era la putere. S-au stabilit, așadar, în Germania”, dezvăluie artista de 22 de ani.

 

„Sunt foarte mândră de originile mele”

 

„Mama a studiat Medicina în Bonn, unde l-a cunoscut pe tata. Am călătorit mult prin Europa cât am fost eu mică, apoi ne-am mutat într-o regiune de lângă Bonn, unde locuim și acum”, spune.

Pe lângă mama din România, Anny este nepoata unuia dintre cei mai cunoscuți ceramiști de la noi, Stelian Ogrezeanu. Artist cu sute de participări la evenimente de profil în întreaga lume. 

„Bunicul a împlinit 90 de ani anul trecut. Sunt foarte mândră de originile familiei mele și de talentul ei în acest meșteșug, ceramica. Îmi place să ascult poveștile bunicilor mei despre asta și chiar am fost la câteva târguri de ceramică împreună cu bunicul meu când eram mică. Avem o relație foarte apropiată și ne vedem cât de des putem. Am fost o singură dată în România, în 2018, dar sper să vin mai des pe viitor”, a mai spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel