O tânără de 21 de ani din Italia care a născut la Timişoara în primăvara anului 2020 şi nu a mai putut să plece în Italia din cauza stării de urgenţă, cazându-se la un hotel din Timişoara, a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor.
Tânăra a fost acuzată că, după o ceartă cu concubinul său, a aruncat bebeluşul pe jos, rănindu-l la cap. „În sarcina inculpatei s-a reţinut că, în noaptea de 23.05.2020, în jurul orei 04.35, în timp ce se afla în incinta Hotelului Reghina Blue din Timişoara, pe fondul unui conflict anterior avut cu concubinul său, în mod intenţionat aceasta l-ar fi aruncat din braţe pe băieţelul lor minor, în vârstă de două luni, pe jos, pe podeaua din parchet laminat din holul hotelului, acţiune violentă în urma căreia minorul a fost proiectat prin aer circa doi metri, iar în final a căzut şi s-a lovit cu capul de podea, producându-i în acest mod mai multe traumatisme”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş în rechizitoriul de trimitere în judecată.
Dosarul de tentativă de omor în care tânăra italiancă a fost trimis în judecată s-a judecat la Tribunalul Timiş. În dosar, concubinul italiencei a declarat că în dimineaţa incidentului a plecat din hotelul în care era cauzat cu concubina sa pentru a merge la Reşiţa. Pentru că iubita sa nu era de acord ca bărbatul să plece, s-a enervat şi a dat de pământ cu bebeluşul. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din holul hotelului.
Tânăra a declarat că a comis gestul nesăbuit „pe fondul unor probleme, atât în relaţia cu concubinul, cât şi cu familia sa pe care nu a mai văzut-o de dinaintea pandemiei, având şi un copil în Italia pe care nu l-a mai văzut”, relatează Adevărul. Tânăra a mai declarat că regretă fapta şi nu a dorit să pună în pericol viaţa copilului.
Femeia de serviciu de la hotelul în care a avut loc incidentul, martoră în proces, a declarat că stând întinsă pe un pat de la recepţie, a auzit o persoană care cobora pe scări de la etaj la parter. Femeia l-a văzut apoi coborând pe concubinul italiencei. Bărbatul a rugat-o să îi deschidă uşa de la intrare. După ce femeia i-a deschis uşa, bărbatul a spus că merge doar până la un magazin Profi să ia un suc. După ce bărbatul a ieşit, femeia de serviciu a încuiat din nou uşa şi a pus cheia la recepţie. Când încă era la recepţie, femeia a auzit-o coborând pe tânără, care avea bebeluşul în braţe.
Martora a declarat că italianca s-a îndreptat spre uşa de ieşire din hotel, vrând şi ea să iasă cu cel mic afară, dar până ca ea să meargă să ia ea cheia să-i deschidă şi ei uşa, „inculpata a început să bată cu pumnii în geamul de la uşă, după care, imediat a văzut-o pe aceasta cum a aruncat efectiv din braţe copilul, pe jos, spre recepţie”.
Femeia a mai povestit că „a luat imediat cheia şi i-a deschis uşa, moment în care inculpata a ieşit afară din hotel, fără să-i pese de bebeluş şi fără să se ducă la cel mic să vadă dacă acesta a păţit sau nu ceva”.
În urma procesului judecat la Tribunalul Timiş, tânăra din Italia a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.
Judecătorul a arătat că o expertiză psihiatrică la care a fost supusă tânăra arată că „inculpata suferă de tulburare de personalitate borderline, însă tot din acest raport rezultă că tulburarea este caracterizată printre altele prin impulsivitate crescută şi că inculpata a eludat în mod constant răspunsurile legate de istoricul său psihiatric, chiar şi atunci când a fost confruntată cu dovezi, respectiv documente medicale care atestă că a fost în evidenţa psihiatrică de la vârsta de 7 ani”.
„Nemulţumirile şi dezamăgirile inculpatei vizavi de relaţia cu concubinul ei nu au nicio relevanţă asupra faptei şi circumstanţelor personale ale inculpatei şi nu justifică fapta violentă pe care a comis-o prin aruncarea propriului copil născut prematur din braţe, pe podea, bebeluş în vârstă de doar 2 luni, lipsit deci de orice apărare împotriva oricărei acţiuni agresive a mamei sale şi totodată, bebeluş de care în mod normal ar fi trebuit să aibă grijă şi nicidecum să dea cu el de podea, într-o manieră total nepăsătoare, pentru motive banale.
Mai mult, din probele administrate rezultă că imediat după comiterea faptei, respectiv după ce a aruncat copilul din braţe, precum şi ulterior, pe o durată de mai bine de 10 minute, inculpata nu s-a interesat absolut deloc de starea de sănătate a minorului şi nu i-a oferit nici cel mai mic ajutor, inculpata fiind clar preocupată doar de faptul că tatăl bebeluşului a plecat din hotel. Astfel, nu se poate reţine că ar fi încercat să ajute persoana vătămată, acţiune ce ar fi evidenţiat în acest caz atitudinea de regret faţă de fapta comisă”, se arată în sentinţa Tribunalului Timiş, care a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News