Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul studenților străini interesați să studieze în România a explodat în ultimii ani
WhatsApp
Numărul studenților străini care își doresc să urmeze studii în România este în continuă creștere, conform declarațiilor făcute de ministrul Educației, Ligia Deca, marți. 
Numărul studenților străini interesați să studieze în România a explodat în ultimii ani

Aceasta a anunțat că aproape 140.000 de conturi au fost create pe platforma "Study in Romania" pentru a depune cereri de înscriere la bursele oferite de statul român pentru programe de licență, masterat și doctorat.

„Crește numărul studenților străini care vor să studieze în România! Pe platforma #StudyinRomania au fost create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licență, master și doctorat. Mă bucur nu doar de numărul mare al studenților străini care vor să studieze în țara noastră, ci și creșterea numărului țărilor din care provin candidații - 160 de țări față de 146 anul trecut”, a scris Deca pe Facebook.

 

Tineri din 160 de țări vor să studieze în România

 

Această tendință ascendentă este însoțită de o diversificare a provenienței studenților, care vin acum din 160 de țări, comparativ cu 146 de țări înregistrate anul precedent. Este un semn clar al atractivității educaționale pe care România o oferă la nivel internațional.

Ministrul Educației a subliniat că statul român este hotărât să susțină studenții români din afara Uniunii Europene, oferind 500 de burse. În ceea ce privește promovarea limbii și culturii române, Deca a explicat că, exceptând bursele de doctorat, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studii de licență și masterat vor fi obligați să urmeze cursurile în limba română. 

„Statul român oferă 500 de burse pentru studenți români din afara spațiului Uniunii Europene. Candidații interesați au putut aplica pentru toate domeniile de studiu, exceptând domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

În scopul promovării limbii și culturii române, cu excepția bursierilor de la doctorat, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studiile de licență și master vor studia doar în limba română.”, mai scrie ea pe Facebook.

Creșterea constantă a numărului de cereri de înscriere la programele de studiu din România reflectă reputația crescută a instituțiilor de învățământ superior din țară, precum și recunoașterea valorii educației românești pe plan global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
pixel