''ANTIFA este o mișcare antifascistă, adică de stânga, cu rădăcini în Republica de la Weimar continuând tradiția cu ajutorul universitățile americane dominate de intelectuali de stânga, tip Berkley. O mișcare de tip anarhic care în zilele noastre luptă împotriva Statului, văzut ca opresor, are ca simbol pumnul strâns, muncitorește, așa cum cei de-un leat cu mine mai vedeau la manifestațiile de 1 Mai, participă la mitinguri și se remarcă aruncând nu numai cu pietre, ci și fecale și urină în polițiști. Se îmbracă în negru și sunt extrem de violenți.
Aici cred că v-am atras atenția cu ANTIFA! Pentru că în mod sigur ați văzut știrile care spuneau că s-a aruncat cu fecale și urină în jandarmii prezenți în fața guvernului în data de 10 august, la așa-zisul miting al Diasporei. Nu pare a fi o invenție, sau dacă este o invenție, sursa ei este oficială. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat în data de 10 august lucrul acesta: “Vor fi căutați toți aceia care au aruncat asupra forțelor de ordine cu obiecte contondente, cu bucăți din carosabil, au fost folosite inclusiv pungi cu urină și excremente care au fost aruncate în direcția forțelor de ordine”.
Imaginația tuturor s-a încins imediat și au început speculațiile privind prezența ANTIFA, acest grup anarhic, repet anti-fascist, speculații preluate imediat de cei care văd în Klaus Iohannis un dictator, dispus să sacrifice oameni pentru a da jos guvernul PSD. O viziune care ar trebui să-l onoreze pe actualul președinte al României, pentru că o mare parte din electoratul de dreapta îl consideră mult prea pasiv în lupta cu Liviu Dragnea și ai lui.
Personal, cred că ideea cu prezența ANTIFA la mitingul din 10 august este o găselniță din arsenalul de “black propaganda”, venită din tabăra lui Liviu Dragnea. O idee ce pare să fi fost inspirată de fostul general SRI Florian Coldea, unul din participanții la conclavurile PSD de la Scroviștea, dacă este să-l credem pe Cozmin Gușă. O găselniță prin care se continua tipul de presiune pe care Liviu Dragnea l-a pus asupra SRI de ceva vreme prin declarații publice, tăieri de buget și acuzații de implicare politică.
De fapt asistăm la o bătălie a diversiunilor prin care se încearcă stimularea emoțiilor în rândul oamenilor. Bineînțeles că vorbim despre sentimente negative, de ură și încrâncenare, pentru că nu discutăm despre organizarea unui teledon în sprijinul sinistraților din Grecia, ci despre răsturnarea unui guvern.
Un guvern condus de un prim-ministru care a semnalat acest lucru la vârful Comisiei Europene, susținând că după mitingul din 10 august s-au auzit declarații ale “liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente”. Viorica Dăncilă ridică miza și spune în finalul scrisorii “că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”.
Un precedent periculos, dar care în România ultimilor 29 de ani s-a întâmplat adesea, devenind obișnuință. Am mai scris despre plecarea din Palatul Victoria a lui Victor Ponta ca urmare a presiunilor străzii, după tragedia de la Colectiv. Și atunci a fost același context încărcat de violență, iar guvernul a picat prin demisia premierului. Pentru că indiferent câte scrisori va trimite Viorica Dăncilă la Bruxelles, realitatea socială ne spune că oamenii sunt profund nemulțumiți de actuala clasa politică. Iar din această nemulțumire nu se poate ieși decât prin acceptarea ideii că responsabilitatea aparține politicienilor. Care trebuie să găsească soluții.'', a scris Dan Andronic într-un editorial pe evz.ro.
Vezi și: Viorica Dăncilă, pe făraș! Cine se PREGĂTEȘTE să-i ia locul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News