Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miracolele sunt îndeplinite prin români. Copiii care şi-au pierdut mama de Sfântul Nicolae speră într-un Moş Crăciun milos
WhatsApp
De Sfântul Nicolae, când copiii primesc daruri de la părinţi, 5 fraţi din Constanţa au primit cea mai dură lovitură: le-a murit mama. Doi dintre copii ar fi trebuit să-şi sărbătorească în acea zi onomastica.
freepik.com

Femeia avea cancer şi a suferit sub ochii lor, într-o casă plină de neajunsuri. Mama s-a stins chiar în ziua în care doi dintre copii îşi serbau ziua onomastică. Astfel că, în loc de o mică sărbătoare în familie, Nicolae şi Nicoleta, alături de fraţii lor, au îmbrăcat straie cernite.

Tatăl lor a privit neputincios cum moartea îi roade familia. Omul este şi el bolnav şi îşi susţine casa dintr-o pensie pentru handicap. Pentru Sărbători, o mână de oameni a reuşit să mobilizeze semenii pentru a face o donaţie celor 5 copii ai familiei Duţă din satul Plopeni, comuna Chirnogeni, din judeţul Constanţa. Au vârste între 7 ani şi 17 ani, sunt 2 băieţi şi 3 fete. Cel mai mic este Iulian (7 ani), apoi Nicoleta (9 ani), Elena (12 ani), Iuliana (15 ani), Niculae (17 ani). Profesorul de religie de la şcoala din Plopeni a văzut mulţi copii sărmani, dar fraţii Duţă l-au impresionat în mod special. 

 

„Au nevoie de ajutorul oamenilor inimoşi”

 

„Au nevoie de ajutorul oamenilor inimoşi mai mult ca oricând. Lor le este cu atât mai greu cu cât părinţii le-au fost învinşi de sărăcie şi de boală. Dacă ar fi crescut într-un mediu mai ferit de greutăţi, ar fi văzut o rază de speranţă undeva. Dar viaţa i-a supus de la început unor dificultăţi cărora greu le-ar face faţă şi nişte adulţi. Ei sunt însă cuminţi, vin la şcoală când avem cursurile fizic, iar acum, la orele online, învaţă de pe o singură tabletă“, arată profesorul de religie Marian Petcuci.

Un antreprenor din Murfatlar, Marian Telente, le-a cumpărat copiilor prima tabletă, apoi şi pe a doua.

Campaniei locale iniţiate de profesorul Petcuci s-a alăturat şi o acţiune făcută publică pe Facebook de o femeie sufletistă din comuna Mihail Kogălniceanu, Rodica Mihalache, relatează Adevărul. În acţiune s-au implicat dascălii de la şcolile din Plopeni şi Chirnogeni, săteni din cele două localităţi, precum şi oameni dintr-un sat învecinat, General Scărişoreanu, din comuna Amzacea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel