Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italian în România, prins cu 71 de pistoale, muniţie şi articole pirotehnice, în urma unei percheziţii
WhatsApp
Un cetăţean italian a fost reţinut după ce poliţiştii au găsit, la domiciliul său, mai multe pistoale cu gaz şi aer comprimat, muniţie şi articole pirotehnice, în urma unei percheziţii efectuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov.
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Poliţiştii au indisponibilizat 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 şi 10.975 de cartuşe, informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov transmis, vineri, Agerpres.

Poliţiştii au efectuat, pe data de 10 noiembrie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, regimul materiilor explozive şi contrabandă.

"În fapt, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din ţară şi străinătate, mai multe arme, muniţii şi materii explozive, pe care le-ar fi deţinut la domiciliul său, din oraşul Voluntari", arată sursa citată.

 

Italian, prins cu zeci de arme şi muniţie de autorităţile române



Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de bărbatul bănuit, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, o infracţiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive şi o infracţiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

La activităţi au participat criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel