Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Vaccinarea anti-COVID, OBLIGATORIE pentru toţi locuitorii. Premierul Mario Draghi și-a dezvăluit planul
WhatsApp
Italia ar putea impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toate categoriile de persoane și intenționează să înceapă să administreze a treia doză persoanelor vulnerabile în cursul acestei luni, a declarat, joi, premierul Mario Draghi.  

După ce Guvernul de la Roma a impus deja obligativitatea vaccinării lucrătorilor medicali dacă vor să fie plătiți, premierul Draghi a declarat că toată lumea ar putea fi obligată să se vaccineze atunci când autoritățile de sănătate din UE vor aproba în totalitate vaccinurile, transmite agenția Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a acordat o aprobare condiționată pentru patru vaccinuri. Aceasta ar putea fi transformată în așa-numita autorizație standard de introducere pe piață după verificări suplimentare, moment în care, a spus Draghi, acestea ar putea deveni obligatorii pentru toți.

Măsura se lovește de o opoziție acerbă 

 

O astfel de măsură ar stârni probabil o opoziție acerbă într-o țară care a înregistrat o creștere a scepticismului față de toate tipurile de vaccinuri în ultimul deceniu și în care experții din domeniul sănătății care au promovat imunizările s-au confruntat cu abuzuri verbale și amenințări din partea oponenților No Vax.

Draghi a denunțat aceste atacuri, spunând într-o conferință de presă că "astfel de violențe sunt deosebit de odioase și lașe atunci când sunt îndreptate împotriva celor ... aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei".

Premierul a declarat că este încrezător că 80% dintre italienii cu vârsta de 12 ani și peste vor fi complet vaccinați până la sfârșitul lunii, față de 70,5% în prezent.

Controversele legate de Green Pass continuă

 

El a adăugat că guvernul său plănuiește să extindă și mai mult utilizarea așa-numitelor documente de sănătate Green Pass, care sunt necesare în prezent pentru călătoriile pe distanțe lungi, pentru accesul la multe activități de agrement și sunt, de asemenea, obligatorii pentru lucrătorii din școli.

Săptămâna trecută, oficialii au declarat că iau în considerare extinderea sistemului la oricine lucrează într-un birou public sau într-un supermarket.

Sistemul a declanșat proteste din partea unor italieni care spun că acesta calcă în picioare libertățile.

Aproximativ 129.352 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Italia de când pandemia a lovit anul trecut, al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după Marea Britanie. Noile cazuri s-au menținut relativ constante în august, dar medicii se tem că varianta Delta, mai contagioasă, ar putea provoca o nouă creștere a infecțiilor în următoarele săptămâni.

Temperatura turiştilor de pe plajă, verificată cu drona

 

Poliţia locală din Treviso, Italia, a fost printre primele care au activat dronele pentru măsurarea temperaturii corpului cetăţenilor. Autorităţile au anunţat că, sâmbătă şi duminică, pe coasta Ostiei va avea loc un control al temperaturii, ca parte a măsurilor anti-Covid. Zborul de recunoaştere este programat în intervalul 11.00-16.00 şi s-a specificat că "drona se va deplasa la o înălţime de cel puţin 25 de metri de nivelul apei şi la o distanţă de cel puţin 30 de metri de oameni". 

Turiştii care la ora indicată se vor găsi pe plaja din Ostia vor fi controlaţi de la distanţă cu ajutorul dronei. Dacă temperatura depăşeşte 37,5° C, probabil vor fi declanşate verificări mai aprofundate. Autoritatea de sănătate publică nu a oferit detalii, limitându-se să spună că „verificarea temperaturii va avea loc automat de dispozitivul Ostia pe plajă".

În Italia nu este prima dată când temperatura cetăţenilor este măsurată de la distanţă cu o dronă. La începutul lunii mai 2020, imediat după lockdown-ul din martie-aprilie, poliţia locală din Treviso a folosit drone pentru a măsura temperatura şi pentru a identifica subiecţii potenţial contagioşi în zonele publice ale oraşului.

În acest caz, au fost utilizate două drone, una cu o greutate de 800 de grame şi alta de un kilogram, capabile să funcţioneze chiar şi la înălţimi mai mari şi pe vreme nefavorabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel