Pe lângă româncă, a fost achitat și Domenico Guarracino, în vârstă de 74 de ani.
Judecătorii Secției a III-a penală din Salerno, l-au găsit vinovat pe barmanul Domenico Lucia, în vârstă de 46 de ani, din Castelcivita, pe care l-au condamnat la doi ani de închisoare pentru tentativă de violență sexuală împotriva româncei. Astfel se încheie o investigație judiciară care a provocat senzație în orașele mici de la poalele Munților Alburni.
Ancheta a fost declanșată în 2013 de o româncă, angajată în barul din Castelcivita, care s-a plâns carabinierilor că a suferit un avans sexual de la angajator pentru a-și păstra locul de muncă. Angajatul a mers la secția de poliție locală și a denunțat tentativa de agresiune sexuală suferită în luna octombrie a anului precedent.
Activitățile de anchetă, coordonate de parchetul din Salerno, au descoperit un fel de agenție de muncă ilegală care părea a fi condusă de româncă și de Domenico Guarracino cu care aceasta conviețuia în localitatea Albanelle.
Româncă a fost acuzată că se ocupa cu exploatarea muncitoarelor din România pe care le convingea să vină în Italia pentru a le plasa apoi ca badante în Salerno. Anchetatorii au reușit, prin mărturiile victimelor să reconstruiască întregul proces de călătorie: de la plecarea din România cu autocarul până la sosirea în Campolongo di Eboli acolo unde „caporalii” români le așteptau pe femei. Carabinierii au pus atunci sub arest cuplul și au pus sub sechestru un computer care, aparent, era mijlocul de comunicare folosit pentru a ține legătura cu „caporalii” români.
Cu toate acestea, în timpul procesului, avocatul celor doi inculpați, Pietro Fasano, a demonstrat că femeile românce care soseau în Italia erau cele care căutau un loc de muncă și cereau să fie angajate. Badantele care au depus mărturie s-au contrazis în declarații, contribuind astfel la dovedirea nevinovăției femeii românce și a concubinului său italian.
Procurorul ceruse ca cei trei inculpați să fie condamnați cu sentințe cuprinse între cinci și șase ani și jumătate. Judecătorii, însă, au considerat că nu există dovezi că femeia româncă și concubinul ei ar fi comis aceste infracțiuni și i-au declarat nevinovați, anunță lacittadisalerno.it. Totodată, magistrații au decis că statul italian trebuie să-i plătească suma de 6.300 de euro drept despăgubire pentru cele două săptămâni petrecute în închisoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News