Ancheta, care a durat doi ani, a fost făcută pentru destructurarea unei activități de prostituție care avea loc cu programare într-o clădire opulentă de la 100 rue Charles III din Nancy. Faptele au fost denunțate în mai 2019 prin informații anonime, dar și informații de la poliția municipală.
Clădirea a găzduit în cei doi ani de anchetă 90 de prostituate românce în patru din cele cinci apartamente de lux cu nume evocatoare precum apartamentul „Nuanța de Gri” sau „Grădina Eden”. Apartamentele au fost închiriate, de asemenea, pe site-uri clasice de rezervări online în regim hotelier.
Afacerea prosperă s-a încheiat brusc datorită operațiunii pe teritoriul național din trei orașe: Rouen, Caen și Lille, având ca scop arestarea mai multor proxeneți români care obișnuiau să folosească apartamentele din clădirea Rue Charles III.
Șase persoane au fost arestate, două cupluri de proxeneți, precum și proprietara clădirii și partenerul său. Proprietara este un lucrător independent din Nancy care lucrează ca șofer privat, Dominique L., în vârstă de 51 de ani. Ea este suspectată că și-a închiriat cu bună știință apartamentele la proxeneți pentru ca fetele românce să fie traficate acolo. Partenerul său a fost adus în fața magistratului de instrucție și a fost plasat sub control judiciar.
Potrivit investigațiilor SRPJ, activitatea generată de prostituție a fost deosebit de profitabilă. Venitul mediu a fost estimat la 1.200 de euro pe zi și pe fată.
În ceea ce privește modul de operare, proxeneții obișnuiau să facă publicitate anunțurilor pentru servicii sexuale foarte explicite pentru a atrage clienți. Se pare că se foloseau fotografii înșelătoare cu tinerele prostituate, ele arătând altfel în realitate decât în pozele puse pe site-uri.
În doi ani de investigații, anchetatorii estimează că aproape 90 de prostituate românce ar fi lucrat în numele cuplurilor de proxeneți. Proprietarul clădirii nu era străin de activitate, s-a ocupat de logistică, a însoțit prostituatele să cumpere prezervative până când chiar au profitat de serviciile lor.
În ceea ce privește sechestrele, au fost găsite în timpul perchezițiilor la domiciliul proprietarilor: 9.785 euro în numerar, patru vehicule evaluate la 53.000 euro și o sumă de 106.000 euro pe conturi curente. Procuratura indică faptul că i-a cerut magistratului de instrucție să pună sub sechestru întreaga clădire, estimată la nu mai puțin de 500.000 de euro.
Afacerea nu este încă terminată, patrimoniul și capitalul care ar fi trecut prin România interesează justiția franceză care cooperează în prezent cu justiția română.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News