Prima etapă a experimentului a avut succes, deoarece toți subiecții au dezvoltat anticorpi. Participanții la experiment au fost împărțiți în trei grupuri, cărora le-au fost intoduse diferite doze de medicament: 25, 100 sau 250 mcg. Medicamentul a fost administrat prin injecție în umăr de două ori, la un interval de 28 de zile.
La două săptămâni, subiecții cărora li s-a injectat 25 de micrograme de medicament au dezvoltat anticorpi, la fel ca o persoană infectată cu coronavirus. Rezultatele celorlalte două grupuri au fost semnificativ mai mari. Producția în masă a medicamentului, în cazul în care va continua să dea rezultate pozitie, ar putea începe în august.
Reamintim că în ajunul Anului Nou, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății că a depistat un focar de pneumonie necunoscută în Wuhan. Începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie, mai multe orașe chineze au fost puse în carantină. Experții au descoperit că agentul bolii COVID-19 este noul coronavirus SARS-CoV-2, transmis prin picături aeriene și depozitat pe suprafața obiectelor. Ulterior, virusul s-a răspândit şi în alte țări, iar în martie, OMS a declarat pandemie la nivel mondial. În ultimele luni, Statele Unite au fost pe primul loc în ceea ce privește numărul de victime și persoane infectate, iar Rusia a ocupat locul al doilea încă de săptămâna trecută. Pe lista țărilor cele mai afectate de COVID-19 sunt incluse Brazilia, Regatul Unit, Spania, Italia, Franța, Germania, Turcia, Iran și India.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News