Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Escrocheria Bitcoin. Cum a reușit o grupare să facă 15 milioane de dolari în 3 luni: „Vreau să trag un semnal de alarmă!”
WhatsApp
O victimă a escrocheriei Bitcoin a vorbit pentru presa din Marea Britanie pentru a-i avertizat pe alții să nu facă aceeași greșeală pe care ea a comis-o.
Prețul Bitcoin a atins un maxim istoric, urcând la aproape 69.000 de dolari

Julie Bushnell, din Marea Britanie, a spus că se simte rușinată după ce a căzut pradă escrocheriei Bitcoin care a costat-o 9.000 de lire sterline.

Escrocii au folosit numele antreprenorului Elon Musk și o poveste de pe un site fals al BBC sugerând o ofertă prin care se pot dubla banii pentru orice depunere de Bitcoin.

„Mă gândesc la asta în fiecare minut din fiecare zi”, spune victima.

 

„Mi-au răpit demnitatea, respectul și puterea”

 

Julie, un investitor în criptomonedă, a văzut un articol pe un site web care părea să folosească brandul BBC News, susținând că Musk, șeful miliardar al firmei auto Tesla, va rambursa suma dublă a oricărui depozit Bitcoin.

A plătit 9.000 de lire sterline, pe care le-a economisit pentru un depozit pentru o nouă casă. Când nu a sosit nicio rambursare, și-a dat seama că devenise victima unei escrocherii.

„M-a afectat masiv. Mi-aș fi dorit să dau timpul înapoi, să merg într-o mașină a timpului și să nu fac acele câteva clicuri. Mi-au răpit demnitatea, respectul de sine, valoarea și puterea. Au supt toată bunătatea vieții din mine”, mai mărturisește victima.

 

Site-ul fals este încă prezent în online

 

„Vreau să trag un semnal de alarmă, astfel încât să nu se întâmple și altor persoane vulnerabile același lucru”, mai spune Julie

Site-ul fals la care face victima referire este încă prezent în online.

Cercetările efectuate de cripto-comunitatea Whale Alert sugerează că escrocii au câștigat peste 18 milioane de dolari în întreaga lume în primele trei luni ale anului 2021, cu peste 5.600 de victime.

BBC a declarat că ia măsuri pentru ca site-ul să fie închis, adăugând: „Îi îndemnăm pe oameni să verifice veridicitatea (n.r. - site-urilor web) și să nu furnizeze informații personale”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel