Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în seara zilei de 21 decembrie 2021, doi bărbați din județul Neamț, ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din comuna Tomești, de unde ar fi sustras bani în lei și valută, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul estimat fiind de peste 200.000 lei.
5 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști pe raza județelor Iași și Neamț, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuterii și bani.
La acțiune au participat luptători ai SAS Iași, polițiști din cadrul IPJ Neamț și jandarmi ai IJJ Iași. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, scrie ziarpiatraneamt.ro.
Tot azi au avut loc percheziții și în Ilfov și Călărași.
Poliţiştii şi procurorii din Braşov au efectuat, miercuri dimineaţă, 11 percheziţii în Ilfov şi Călăraşi la persoane bănuite că în perioada iunie - decembrie 2021 ar fi constituit o grupare infracţională în judeţul Ilfov şi ar fi comis mai multe infracţiuni de tâlhărie calificată, în judeţele Braşov, Ialomiţa şi Bacău.
"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de de tâlhărie calificată", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Potrivit anchetatorilor, membrii grupului, sub pretextul că ar avea calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate, în timp ce acestea se aflau la domiciliu, ar fi exercitat acte de violenţă şi ameninţări, iar ulterior ar fi sustras diverse sume de bani, în total 90.000 de euro, precum şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro.
"Poliţiştii pun în aplicare 17 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la Poliţie, în vederea audierii. Acţiunea urmăreşte identificarea şi ridicarea mijloacelor de probă, ce urmează a fi administrate ca probatoriu pentru stabilirea situaţiei de fapt", arată sursa citată.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiza Informaţiilor, din cadrul Poliţiei Române.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News