Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dana Budeanu, scandal la Antena 3 cu un profesor despre creșterea salariilor și grevă:„Să crească pe merit”
WhatsApp
Discuție încinsă între Dana Budeanu și un profesor atunci când a pus problema că majorarea salariilor ar trebui făcută în funcție de performanță. Profesorul Nistor a apărat cadrele didactice și spune că toți merită salariu la fel, deoarece „vocația nu ți-o dă o notă”.
Dana Budeanu, scandal la televizor cu un profesor despre creșterea salariilor și grevă. „Sunt pentru creșterea salariilor, dar pe merit” / Foto: Captură video youtube

Dana Budeanu a fost invitată în direct la Antena 3, unde s-a dezbătut subiectul momentului, și anume greva generală a profesorilor care ar putea avea loc din 22 mai.

„Eu sunt pentru creșterea salariilor tuturor, nu doar în sistemul educației și în sănătate și peste tot, dar pe merit. Sunteți de acord să intre profesori evaluați la clasă cu nota șapte? Eu nu, ca părinte. Sunteți de acord să fie salarizat la fel un profesor evaluat cu șapte cu unul evaluat cu 10? Eu nu sunt.”, pune problema Dana Budeanu.

 

Dana Budeanu: „România Educată este un proiect exclusiv PNL”

 

"Ciolacu a fost la nu știu ce întâlnire, dar în calitate de ce? De membru al coaliției de guvernare? Păi și ce treabă are Ciolacu cu două mandate dezastruoase ale PNL-ului? Ce treabă are Ciolacu? Niciuna. Că mai contribuie și el cu o vorbă, e cu totul altceva. România Educată este un proiect exclusiv PNL, chiar dacă vreți sau nu să recunoașteți. Ideea este alta. Vreau să vă întreb de ce nu a fost o grevă generală anul trecut pe vremea asta? Păi era dezastru”, spune Dana Budeanu în direct la Antena 3.

 

Profesor: „Vocația nu ți-o dă o notă”

 

Profesorul aflat în direct și el, prezent la discuție a evitat să îi răspundă Danei Budeanu concret la întrebare.

„Pentru că distinsă doamnă am încercat în permanență să găsim soluții negociabile. Am încercat să discutăm cu acești domni reprezentanți ai partidelor politice, să găsim o soluție. Pentru că, să știți, că nu este nicio pasiune a niciunui cadru didactic sau angajat din învățământul preuniversitar să participe, să vină sute de kilometri din toate colțurile țării pentru a striga nemulțumirea în București.

Nu este nicio pasiune pentru noi să intrăm într-o grevă generală. În momentul în care spuneți despre un dascăl care intră în sistemul de învățământ cu media șapte la titularizare, că nu ar trebui să fie salariat la fel ca unul care intră cu 10, demonstrează încă o dată cât de puține lucruri cunoașteți despre învățământul preuniversitar. Se intră și în magistratură la fel cu note de șapte, de opt, de nouă sau de zece. Dar asta nu înseamnă că un magistrat de nota șapte o să fie mai puțin bun decât unul de nota 10.”, spune domnul profesor Nistor.

 

Dana Budeanu: „Profesorii trebuie să fie plătiți în funcție de performanță”

 

„Stimate domn”, intervine Dana Budeanu, „șapte este șapte, zece este zece. Cum să nu fie nicio diferență? Cum este și la copii, este și la profesori. Niciodată nu trebuie toți plătiți la fel, niciodată. Cum să fie plătiți la fel. Dimpotrivă. Să fie plătiți în funcție de performanță, firește. Păi avem profesori eminenți, mulți: universitari, preuniversitari, învățători, extraordinari.

Cum adică nu contează? Păi nu mai contează nicio notă nicăieri atunci. Dar nu despre asta este vorba.

De ce profesorii nu au făcut grevă generală doi ani cât nu s-a făcut școală și au ales acum chiar înainte de examene? Beton. Nu o să se ajungă la niciun 70% la salariu oricum, ci la un armistițiu. Dar de ce nu ați realizat un astfel de demers în special în această domnie a lui Iohannis cu România educată înfiptă în vârf de băț de opt ani? De ce nu s-a reușit un acord cu PNL în acești ultimi ani 2019-2023.”, întreabă Dana Budeanu, însă nu primește un răspuns.

 

„Dacă părinții nu ar fi dus copiii la meditații, ar fi fost la pământ”

 

După emisiune Dana Budeanu a ținut să îi mai menționeze câteva lucruri profesorului, așa că a postat pe pagina sa de Facebook.

„Dacă tot sunteți la A3 spuneți-i lui Nistor să protesteze cu profesorii lui și împotriva sistemului educațional nu doar pentru salarii. Întrebați-l pe domnul de la tv câte ore au făcut cu copiii în ultimii trei ani! Dacă părinții nu i-ar fi dus la meditații, ar fi fost la pământ acești copii. Este un haos total la școli credeți-mă că am doi nepoți la școală, iar profesorii vin când vor pe la ore. Sărut mâna! Spuneți-i lui Nistor că Ministrul de Finanțe și cel al Muncii nu pot face ceva fără acordul Primului-ministru. Nu sunt de capul lor.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Educatie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel