Sectorul jocurilor video reprezintă un domeniu foarte profitabil în China, numai în primul semestru din 2021 firmele din acest domeniu generând o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro, transmite Agerpres.
Unii copii chinezi pot petrece zile întregi lipiţi de ecranul calculatoarelor. Însă acest fenomen este din ce în ce mai criticat pentru efectele sale negative: probleme cu vederea, impact asupra rezultatelor şcolare, lipsa activităţii fizice sau risc de dependenţă.
Miercuri, autorităţile chineze de reglementare i-au convocat pe mari producători de jocuri video, inclusiv giganţii Tencent Holdings Ltd. şi Netease Inc., pentru a discuta cu ei noi restricţii impuse sectorului, care deja i s-a ordonat să limiteze perioada de timp petrecută de minori pentru a juca jocuri video online la trei ore pe săptămână.
"Conţinutul obscen şi violent, cel care favorizează tendinţe nesănătoase, precum şi cultul banilor şi efeminarea, trebuie eliminat", au ordonat organismele de reglementare citate de agenţia China Nouă.
Puterea de la Beijing a interzis deja încă de săptămâna trecută anumite programe de televiziune de tip "tele-realitate" şi a ordonat posturilor de televiziune să promoveze o imagine mai masculină a bărbaţilor. Pe fondul unei scăderi a natalităţii, Beijingul a criticat alura efeminată a anumitor vedete, inspirată de look-ul starurilor pop sud-coreene.
Toate aceste anunţuri au afectat joi cotaţia acţiunilor principalilor producători chinezi de jocuri video. Acţiunile Tencent afişau o scădere de 6,65% la bursa de la Hong Kong. Concurentul său NetEase a pierdut 6,84% iar site-ul Bilibili, preferat de fanii desenelor animale, mangas şi jocurilor video înregistra o scădere de aproape 7%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News