Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cercetător român din Olanda: Vaccinul BCG, dezvoltat pentru tuberculoză, eficient şi împotriva COVID 
WhatsApp
Oamenii de ştiinţă îşi îndreaptă atenţia spre soluţii mai vechi care au ajutat populaţia lumii să scape de boli infecţioase. Vaccinul BCG, dezvoltat iniţial pentru tuberculoză, ar putea fi eficient şi împotriva COVID-19, au concluzionat specialiştii în urma unui studiu. 
vaccin_covid_vaccin

Unul dintre cercetători este şi medicul român Mihai Netea, imunolog și profesor la Universitatea Radboud din Nijmegen.

„Vaccinul BCG este studiat în prezent în toată lumea, sunt în jur de 10-12 studii care se efectuează în acest moment atât în Europa, cât și în Africa, Australia și Statele Unite. Studiul pe care l-am publicat (la începutul lunii septembrie - n.r.) a fost de fapt pornit chiar înainte de criza COVID, pentru că noi știam și bănuiam că vaccinul BCG poate avea efecte benefice împotriva infecțiilor. Studiul a început cu un an și jumătate-doi în urmă, când am încercat să-l folosim împotriva tuturor tipurilor de infecții, inclusiv gripă, pneumonie și așa mai departe, la oameni în vârstă, de peste 65 de ani”, a afirmat profesorul Mihai Netea, la Digi 24.

În momentul de faţă, sunt alte trei studii mari pentru BCG care se fac în Olanda, unul pe personal medical, care e cu risc crescut, unul pe pacienţi sănătoşi de peste 65 de an, iar aunul pe pacienţi de peste 65 de ani care sunt în spitale şi care au risc crescut la coronavirus. „Sperăm, către sfârșitul anului, să putem spune care este efectul vaccinului”, a arătat profesorul Netea. Potrivit studiilor experimentale, vaccinul BCG protejează atât împotriva infecţiilor bacteriene, cât şi celor virale sau parazitare. „BCG-ul activează foarte puternic sistemul imunitar înnăscut, care are o acțiune foarte largă, împotriva tuturor tipurilor de patogeni, atât bacterii, cât și viruși și paraziți”, a explicat cercetătorul, potrivit romaniatv.net.

În studiul olandez, făcut pe un număr total de 200 de pacienți, au fost înregistrate doar câteva infecții COVID, numărul acestora fiind prea mic pentru a fi relevant.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel