Astfel, cele mai multe dintre ele acordă automat burse pentru europeni, aceștia beneficiind astfel de același nivel de taxe ca cetățenii britanici. “Deja 20 de universități de prestigiu din Marea Britanie, din portofoliul nostru educațional, au implementat diverse scheme bursiere pentru studenții din UE, menținând astfel taxa la același nivel ca înainte de Brexit. Dacă studenții internaționali plătesc în medie între 13.000 și 20.000 de lire pe an, bursele acordate de unele universități pentru europeni pot acoperi chiar și 30-40% din taxă, astfel că, în unele cazuri, un student care vine din UE poate plăti chiar mai puțin decât un cetățean britanic. În plus, universitățile se angajează să mențină acest sistem de taxe pe toată durata studiilor”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager, IntegralEdu, citată de businesscover.ro.
Pe data de 18 februarie (intervalul 14.00-18.00) va avea loc ediția virtuală a târgului educațional World Education Fair (WEF), care reunește peste 30 instituții participante din Europa și SUA, unde cele mai multe instituții participante sunt chiar din Marea Britanie. Tinerii care doresc să studieze în UK pot să participe la prezentări sau să discute personal cu reprezentanții universităților în cadrul evenimentului.
“În această perioadă, mai mult ca oricând, este important ca familiile să apeleze la un consultant educațional pentru planificarea studiilor. Acesta se află zilnic în contact cu universitățile și poate oferi informații despre modificările de ultimă oră privind procesul de admitere, dar și cele mai potrivite soluții pentru costurile adiacente studiilor. Aici vorbim despre cazare, certificatele de limbă engleză, asigurarea medicală de 500 de lire pe an sau costurile privind viza de aproximativ 350 lire sterline. În urmă cu puțin timp, guvernul britanic a anunțat un fond de 50 de milioane de lire pentru a ajuta inclusiv studenții internaționali. Felul în care vor fi distribuite aceste fonduri și nivelul de eligibilitate încă nu a fost comunicat. Însă consultanții educaționali vor fi informați în momentul în care se vor lua deciziile, pentru a veni în sprijinul celor pe care îi consiliază”, mai explică Ana Maria Papp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News