Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bebeluși români, născuți de mame surogat ucrainene, adăpostiți într-un buncăr din Kiev
WhatsApp
Mai mulți copii români nou-născuți, la Kiev, de mame surogat ucrainene, se  se află într-un buncăr al clinicii private unde nu pot beneficia de îngrijire medicală corespunzătoare și nu mai pot fi hrăniți. În clinică sunt și  foarte multe mama surogat care așteaptă să nască.
Bebeluși români, născuți de mame surogat ucrainene, adăpostiți într-un buncăr din Kiev. Micuții au rămas fără provizii

Patru dintre bebeluși sunt ai unor familii din România, aflate acum în pragul disperării că nu-și pot lua copiii acasă. În acest moment, in Kiev nu pot fi făcute formalitățile din cauza războiului, astfel încât nou-născuții să poate fi aduși acasă, la părinții lor.

În plus, nu are cine să-i aducă. Până se încheie războiul, copiii nu pot pleca din Ucraina, iar părinții biologici români nu-i pot lua acasă, scrie Antena3.

De când a început războiul și până ieri, s-au născut patru copii cu părinți biologici români. Cum părinții locuiesc în România nu au mai putut merge în Ucraina să facă formalitățile şi să își ia copiii acasă.

 

Bebeluși români, născuți de mame surogat ucrainene, adăpostiți într-un buncăr din Kiev. Micuții au rămas fără provizii

 

Copiii sunt născuți în Ucraina, dar sunt cetățeni romani. Nimeni nu îi poate lua acum de acolo, așa că ei au rămas captivi în buncăr, iar părinții stau acasă disperați. 

Personalul medical a rămas în buncăr cu pacienții, dar nu mai are materiale sanitare, nici lapte praf. S-a înființat un grup al clinicii pentru părinții români, iar pe grup se face apel pentru provizii, nu pentru bani. În fiecare zi se nasc 10 copii de toate naționalitățile.

 

citeste si. Bebelușul unor români, făcut de o mamă-surogat, „blocat“ în Ucraina, la hotel: „Au închiriat chiar și un avion“

 

Managerii au propus să se discute la nivel diplomatic între România, Ucraina și Rusia pentru a se face un culoar ca să fie scoși acești copii din buncăr, să fie duși la Cernăuți, acolo să fie chemat un notar, care să facă procedura astfel încât din Cernăuți romanii să își ia copiii. Se pare însă că România a refuzat, pentru că este prea riscant.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
pixel