Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertismentul dur al savanților: „Următorul virus ar putea fi mai puțin înţelegător decât Sars Cov 2”
WhatsApp
Cercetările asupra așa-numiților anticorpi cu spectru larg capabili să combată simultan mai multe variante ale aceluiași virus trebuie intensificate, susțin Dennis Burton și Eric Topol, cercetători la prestigiosul Scripps Research Institute din La Jolla, p otrivit Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.
pandemie_covid19

În timp ce lumea se confruntă cu infecții, bolnavi și victime, campanii de vaccinare (în unele țări nici măcar nu au început), urgențe structurale și de sănătate cauzate de epidemia provocată de Sars Cov 2, comunitatea științifică cere să ne pregătim pentru viitor, deoarece următorul agent patogen poate fi mai puțin „politicos”.

Într-un articol publicat în revista Nature, Dennis Burton și Eric Topol, cercetători la prestigiosul Scripps Research Institute din La Jolla, avertizează că a sosit timpul să ne pregătim pentru următoarea întâlnire cu un alt agent patogen, care poate fi chiar mai dificil de tratat decât virusul care declanșează Covid. Pentru cei doi savanți este timpul să se intensifice cercetarea asupra așa-numiților anticorpi cu spectru larg capabili să combată simultan diferite variante ale aceluiași virus. „Dezvoltarea rapidă în mai puțin de un an a vaccinurilor extrem de eficiente împotriva Covid-19 este un mare succes - scriu ei -, acest lucru a fost posibil parțial datorită unor proprietăți favorabile ale Sars Cov 2. Următorul agent patogen ar putea fi mai puțin „politicos”, iar dezvoltarea vaccinului ar putea dura ceva mai mult. Până şi Sars Cov 2 ar putea deveni mai problematic pentru vaccinuri, datorită apariției de noi variante. Prin urmare, solicităm o abordare alternativă la pregătirea pentru pandemie”, scrie ilfattoquotidiano.it.

În termeni evolutivi, explică cei doi cercetători, Sars Cov 2 este un agent patogen ușor din punctul de vedere al evaziunii din sistemul imunitar, în timp ce alții, precum HIV sau virusul gripal în sine, au dezvoltat o serie de trucuri care le permit să păcălească sistemul de apărare al organismului. Pentru a ne apăra, spun autorii, trebuie să investim mai mult în cercetarea anticorpilor cu spectru larg.

 

Sute de milioane pentru a opri următoarea pandemie



„Ceea ce cerem - se spune - este o investiție imediată în cercetarea de bază care va duce la acumularea de vaccinuri eficiente cu spectru larg. Aşa cum am văzut şi în cazul gripei, o tulpină a virusului poate provoca mai multe decese decât un război mondial și poate provoca daune economice de trilioane de dolari. Cu siguranță, guvernele globale care cheltuiesc împreună 2 trilioane de dolari pentru apărare, pot găsi câteva sute de milioane pentru a opri următoarea pandemie”, anunță oamenii de știință.

Vom avea focare în viitor și cel mai probabil vom vedea și alte epidemii. Trebuie să prevenim, spun oamenii de știință, înainte ca acestea să devină adevărate pandemii.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel