Intrarea în țară, din statele afectate nu va mai fi posibilă oricum fără un test PCR, după cum a confirmat Ministerul Sănătății din Austria, pentru krone.at. Și persoanele care vin din România fac parte dintre cele vizate de această măsură.
„Potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile austriece, începând cu data de 16 iulie a.c, ora 00.00, au fost suspendate cursele aeriene regulate directe din mai multe state, printre care se numără și România. Reglementarea este valabilă până la data de 31 iulie 2020“, se arată pe site-ul MAE.
”În viitor, nu va mai fi posibilă utilizarea carantinei de 14 zile la domiciliu în locul unui test PCR, pentru intrările din țările cu restricții de intrare”, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, indicând astfel că doar pentru intrare e nevoie de test negativ. Cetățenii austrieci și persoanele cu reședința obișnuită în Austria pot, totuși, ”în cazuri excepționale, justificate, să efectueze testul în termen de 48 de ore pe cheltuiala proprie în Austria”. Toți ceilalți trebuie să arate un test la frontieră, nu mai vechi de 72 de ore.
Chiar și cu un test PCR negativ, se aplică următoarele măsuri: Toți cei care sosesc din zonele de risc trebuie să înceapă obligatoriu o carantină de 14 zile acasă. O „eliberare” timpurie din carantină printr-un test PCR negativ – va fi posibilă doar în viitor pentru „personalul cheie” – a cărei definiție va fi finalizată.
În ceea ce privește situația în țările de vacanță populare, cum ar fi Croația sau Italia, acestea nu ar trebui totuși luate în considerare ca ”zone cu risc”. ”Situația se poate schimba foarte repede în fiecare țară”, au mai precizat sursele din cadrul ministerului.
Austria a emis, recent, avertizări de călătorie pentru țările din Balcanii de Vest, după cum a declarat ministrul de externe, Alexander Schallenberg, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Rudolf Anschober și ministrul de Interne Karl Nehammer și ministrul integrării, Susanne Raab, au anunțat. Acest lucru se aplică în mod specific Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Albania, Muntenegru și Serbia.
Recomandarea guvernului federal este ca persoanele să nu părăsească Austria, dacă este posibil. Călătoria de întoarcere a persoanelor infectate suspectate din străinătate este în prezent una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, au mai declarat oficialii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News