Runda de înscrieri a început ieri, la ora 12:00, şi se va încheia la 29 martie, la ora 12:00. Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din cinci întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale).
Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024. Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.
În acest context, tot astăzi, Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează campania "Discover EU / Discover your skills".
Am adunat experienţe ale tinerilor români care au călătorit, până în prezent, cu "trenul" DiscoverEU în toată Europa. Poveştile fac referire atât la experienţele trăite în aventura lor în Uniunea Europeană, cât şi la competenţele deprinse pe parcursul călătoriei.
„Uniunea Europeană este un proiect al păcii, şi tocmai de aceea investim constant în noile generaţii de tineri, care duc mai departe visul european. Astăzi se deschide o nouă rundă de înscrieri pentru un loc în "euroaventura" DiscoverEU. Ce înseamnă acest lucru? Tinerii pot câştiga un permis gratuit de călătorie în Europa, pentru a explora, timp de 30 de zile, Europa şi patrimoniul său cultural bogat. Până în prezent, peste 8300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie. Tinerii, precum Daniela, Mihaela, Cosmin, Ioan, Mihai şi mulţi alţii, sunt proprietarii viitorului Europei!”, a declarat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Interviurile cu tinerii călători sunt publicate pe website-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi vor fi publicate gradual şi pe paginile de Facebook şi Instagram ale Reprezentanţei şi pe pagina de Facebook Casa Europa - House of Europe.
„Călătoria DiscoverEU e ocazia perfectă să dezvolţi şi să dobândeşti competenţe şi abilităţi. Pe mine m-a ajutat să îmi îmbunătăţesc abilităţile sociale. În plus, mi-am exersat competenţele lingvistice şi m-am întors acasă cu mai multă experienţă în gestionarea unui buget”, a povestit Mihaela Mitrache, o tânără care a călătorit anul trecut prin Europa cu DiscoverEU.
Un număr de 70.000 de tineri din toată Europa au şansa de a descoperi Europa şi de a-şi îmbogăţi competenţele chiar în Anul European al Competenţelor - European Year of Skills.
Pe tot parcursul anului 2023, Comisia, Parlamentul European, statele membre, partenerii sociali, serviciile publice şi private de ocupare a forţei de muncă, camerele de comerţ şi industrie, furnizorii de educaţie şi formare, lucrătorii şi întreprinderile vor colabora pentru a promova dezvoltarea competenţelor, care va duce la îmbunătăţirea perspectivelor profesionale şi de viaţă pentru cetăţeni.
Acest lucru va permite Europei să devină mai competitivă prin stimularea forţei sale de muncă şi prin asigurarea faptului că transformarea verde şi cea digitală şi redresarea economică sunt echitabile şi juste din punct de vedere social.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News